Hlavní obsah

Risotto s chutí šafránu jako od milánského kuchaře

Praha

Risotto patří k Itálii stejně jako pizza nebo těstoviny. Tento pokrm se specifickou chutí a výraznou žlutou barvou, kterou získává díky šafránu, je specialitou právě milánských kuchařů.

Foto: Veronika Dimitrovová, Sport.cz

Milánské risotto. Nevypadá krásně? Dobrou chuť.

Článek

Šalotku orestujeme na másle, přidáme nepropranou rýži a ještě lehce restujeme. Přilijeme bílé víno a šafrán a necháme vyvařit. Pak už jen postupně podléváme vývarem a za stálého míchání vaříme. Rýže musí být "al dente". Nakonec přidáme ještě kousek másla na zjemnění a posypeme parmezánem. Milánské risotto můžeme podávat tak, jak to dělají v Miláně ‒ jen samotné, s restovanými kuřecími kousky nebo krevetkami.

Co vše potřebujete (4 porce):
500 g rýže arborio nebo carneoli
200 ml suchého bílého vína
1,5 l dobrého vývaru
100 g šalotky
50 g másla
špetka šafránu
sůl, česnek, čerstvé bylinky
parmezán
Související témata: