Článek
Pohanka, kedlubna, ředkev. Ano, maso tyto pohankové karbanátky s hranolky nenabízí. „Cibule, česnek a bylinky dodávají tomuto pokrmu úžasnou šťavnatou a plnou chuť. Budete první, kdo se přihlásí o přídavek," píše se v kuchařce „Tajemství syrové stravy", která nabízí devadesát raw receptů Secret of raw.
Žádná tepelná úprava, žádný přepálený tuk. Na stůl vám přistane syrové menu. Namočte pohanku na jednu hodinu do vody, poté sceďte, důkladně propláchněte a dejte do klíčící misky nebo lahve. Proplachujte aspoň třikrát denně, pohanka je náchylná na plísně. Za dobrých podmínek naklíčí do druhého dne.
Znáte kešu tatarku?
Do připraveného robotu vložte nahrubo nakrájenou kedlubnu a rozmixujte ji najemno. Přidejte sušená rajčata a bylinky, opět mixujte. Poté přidejte zbytek ingrediencí, ale ne cibuli. Tu pokrájejte nahrubo a rozmixujte jen lehce. Z těsta následně vytvarujte karbanátky a dejte je na sušící plát. Pokud máte sušičku, za čtyři hodiny máte hotovo.
Hranolky nakrouhejte z ředkve, dejte do mísy, zasypte kurkumou a zalijte olejem. Hranolky rukama promíchejte a nechte deset minut marinovat.
Na kešu tatarku umixujte všechny ingredience kromě cibule v mixéru dohromady. Vylijte do misky a přidejte najemno nakrájenou červenou cibuli, poté nechte třicet minut odležet. Teď stačí jen prostřít - dobrou chuť.
Recept |
---|
Karbanátky |
1 hrnek naklíčené pohanky |
1 kedlubna |
6 sušených rajčat v oleji |
1/2 hrnku koriandru |
1/2 hrnku kudrnky |
2 stroužky česneku |
1 lžíce červené papriky |
1 lžíce rozmarýnu |
1 a 1/2 červené cibule |
1 lžíce citrónové šťávy |
1 lžíce psylia |
1 lžička soli |
Hranolky |
1 bílá ředkev |
1 lžička kurkumy |
3 lžíce olovového oleje |
Kešu tatarka |
1 hrnek ořechů kešu |
1 hrnek vody |
4 lžíce jablečného octa |
1 a 1/2 lžičky soli |
1 červená cibule |
2 lžičky hořčičného semínka |