Hlavní obsah

Wilsonová jako první basketbalistka nastřílela v WNBA tisíc bodů za sezonu

A’ja Wilsonová nastřílela jako první basketbalistka historie WNBA tisíc bodů za sezonu. Osmadvacetiletá Američanka dosáhla na tuto metu v nedělním utkání, v němž přispěla 29 body k výhře Las Vegas 84:71 nad Connecticutem.

Foto: Steve Marcus, ČTK/AP

A’ja Wilsonová nastřílela jako první basketbalistka historie WNBA tisíc bodů za sezonu.

Článek

Dvojnásobná olympijská vítězka a mistryně světa Wilsonová se přesně na 1000 bodů dostala proměněnou střelou dvě minuty před koncem zápasu. Už v průběhu týdne Wilsonová překonala maximum v počtu bodů za sezonu, který loni 939 body stanovila její reprezentační kolegyně Jewell Loydová.

Další rekord ve své nováčkovské sezoně překonala Caitlin Clarková. Dvaadvacetiletá jednička draftu si v neděli vylepšila kariérní maximum na 35 bodů, jimiž pomohla Indianě k výhře 110:109 nad Dallasem. Dostala se tak na 761 bodů v sezoně a překonala tak nováčkovský rekord 744 bodů Seimone Augustusové z roku 2006.

V pátek Američanka stanovila nováčkovský rekord v asistencích za sezonu, jichž má nyní 329, nejvíce v lize. Už dříve se Clarková postarala o ligový rekord 19 asistencemi v jednom utkání a také jako první nováček v historii soutěže předvedla triple double.

Základní část WNBA skončí ve čtvrtek. Jistých je už sedm účastníků osmičlenného play off včetně Indiany a Las Vegas.

Související témata: