Hlavní obsah

Vyoralová utišila mexické fanoušky. Byla jsem nahecovaná a měla flow, říká

Předkvalifikační turnaj ji zastihl v neskutečné formě. Rozehrávačka Tereza Vyoralová má v Mexiku průměr přes dvanáct bodů na zápas, a i přesto že je v české sestavě nejstarší, patří k oporám národního týmu. Dvacetibodovým příspěvkem v semifinálovém zápase proti domácímu Mexiku dovedla české basketbalistky jen na krok od postupu do hlavní fáze kvalifikace na světový šampionát 2026.

Foto: Václav Mudra/CZ.BASKETBALL

Rozehrávačka Tereza Vyoralová potvrdila proti Mexiku roli skvělé střelkyně.

Článek

„Když to padalo, tak jsem byla docela nahecovaná. Přeci jen jsme hrály proti domácím, takže člověk má pak ještě větší radost, když ty fanoušky utiší,“ vyprávěla po zápase šťastná střelkyně.

Utišit domácí fanoušky se jí podařilo hlavně ve třetí čtvrtině, když zapsala čtrnáct bodů, z toho čtyři trojky. „Jsem ráda, že jsem ve druhém poločase přidala ty trojky, protože v tom prvním poločase jsem se do toho nedostala, neměla jsem tolik střel,“ připomíná Vyoralová.

Foto: Václav Mudra/CZ.BASKETBALL

Kapitánka Tereza Vyoralová nasázela Mexiku dvacet bodů.

Právě její trojka zkraje třetí části nastartovala českou kanonádu. „Říkala jsem si, že když to tam padá, tak budu střílet. Měla jsem flow a bylo to super,“ pochvalovala si třicetiletá rozehrávačka. Týmová úspěšnost trojek se nakonec vyšplhala na 16/10, přičemž Vyoralová proměnila čtyři trojky ze čtyř pokusů. Stejnou bilanci měla i Julie Pospíšilová.

České hráčky daly Mexičankám šanci hlavně chybami v prvním poločase. „Naše obrana v úvodu nefungovala. Měly moc jednoduché akce jedna na jednu a my jsme si to špatně půjčovaly v útoku. Hodně jsme to dávaly na pivoty a pro ně to bylo docela jednoduché bránit a nedostávaly jsme se k naší hře,“ míní kapitánka národního týmu.

Foto: Václav Mudra/CZ.BASKETBALL

Julie Pospíšilová dala Mexiku čtyři trojky ze čtyř pokusů.

Závěr zápasu byl z české strany ale o něco nervóznější, než bylo fanouškům příjemné. Až šestnáctibodové vedení se v závěru smrsklo na rozdíl šesti bodů půl minuty před koncem, když měl český tým přes minutu problém dostat míč na útočnou polovinu. „I já jsem udělala v koncovce chybu. Bylo to těžké, protože jsme se neuvolňovaly do volných pozic, Mexičanky byly všude a my jsme začaly zmatkovat, přestože jsme vedly o deset bodů a nebylo kam spěchat. Musíme si na to dát pozor,“ upozorňuje před finálovým duelem Vyoralová.

Foto: Václav Mudra/CZ.BASKETBALL

Radost českých basketbalistek po postupu do finále předkvalifikačního turnaje

Soupeřkami o místenku do hlavní fáze kvalifikace mistrovství světa jim budou Korejky, se kterým se potkaly už v základní části a zvítězily. „Korejky jsou každý zápas lepší. Tím, že přijely pozdě, tak se do toho první zápasy dostávaly. Teď jsou úplně někde jinde. Musíme se na ně připravit, nepodcenit to a hrát tak, jako jsme hrály první zápas,“ uzavírá rozehrávačka.