Hlavní obsah

V Opavě bude hrát basketbalovou Ligu mistrů izraelský Ramat Gan

V Opavě bude i v této sezoně k vidění basketbalová Liga mistrů, i když tentokrát nebude ve hře domácí tým. Azyl ve zdejší hale našel izraelský celek Maccabi Ironi Ramat Gan, který tu sehraje minimálně tři zápasy v základní skupině. Opavský klub o tom informoval na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Byli jsme osloveni Českou basketbalovou federací, která spolupracuje s Izraelským svazem, zda by tým Maccabi Ironi Ramat Gan nemohl hrát své zápasy Champions League v naší hale. Vzhledem k napjaté situaci, která v Izraeli panuje, musí týmy hrát na neutrální půdě,“ uvedl ředitel BK Opava Radim Vysocký.

Opava hrála Ligu mistrů po svém triumfu v domácí soutěži v minulé sezoně a všech šest zápasů ve skupině prohrála. Pro aktuální ročník budou o účast v ní usilovat v kvalifikaci úřadující šampioni z Nymburka.

Izraelský tým je s podmínkami v Opavě spokojený. „Aréna je určena pouze pro basketbal a nachází se v komplexu, jehož součástí je hotel. Pro nás to jsou ideální podmínky,“ konstatoval generální manažer izraelského týmu Alon Birnzweig. „Opava Champions League zná. Sama ji v minulé sezoně hrála. Má výborné fanoušky, což je také plus,“ dodal.

Související témata: