Hlavní obsah

Šiška si balí kufry už po osmi kolech. Poslední Pardubice ho vyměnily za Harrise

Už po osmi kolech ligy basketbalistů skončil v Pardubicích zkušený rozehrávač Ondřej Šiška, který přišel v létě z Brna. Poslední celek tabulky, který má na kontě jedinou výhru, dnes oznámil, že se s třicetiletým hráčem domluvil na rozvázání smlouvy. Na měsíční zkoušku přišel do Pardubic americký rozehrávač Tyler Harris. Už od minulého týdne působí v klubu na stejné bázi americký křídelní hráč Maishe Dailey.

Foto: Profimedia.cz

Ondřej Šiška (ještě v dresu Děčína)

Článek

Šiška vstoupil v pardubickém dresu do své dvanácté sezony v nejvyšší domácí soutěži, v osmi zápasech měl průměr 8,9 bodu a 5,4 asistence. „Bekse a jejím fanouškům přeji hodně štěstí v dalším průběhu sezony. Já se těším na nové výzvy, které jsou přede mnou,“ uvedl.

Minulou sezonu strávil Šiška v Brně, předtím hrál rok za Kolín. Do středočeského týmu přišel po úspěšném sedmiletém angažmá v Děčíně, kde se stal třikrát vicemistrem ligy. Pardubice ho přivedly jako náhradu za bývalého reprezentanta Tomáše Vyorala, který v klubu skončil po pěti letech a odešel do Ústí nad Labem.

Východočeši zatím pod vedením nového kouče Jana Šotnara dokázali porazit jen ligového nováčka Jindřichův Hradec. K lepším výsledkům jim má pomoct šestadvacetiletý Harris, který má za sebou první sezonu v Evropě, již odehrál v druhé španělské lize za Alicante.

„Vyniká rychlostí a velmi dobrou střelbou z dlouhé vzdálenosti. Všichni pevně věříme, že bude tím správným dílkem do naší sestavy,“ řekl Šotnar.