Hlavní obsah

Povedený vtípek, či znevážení soutěže? Kluby předstírají postup

Ani nemusí být prvního dubna, aby kluby vypouštěly do světa nepravdivé bomby. Nejen prvoligové basketbalové oddíly se předhánějí v tom, kdo lépe nafinguje postup do nejvyšší soutěže a nahradí Kolín, který nedostal licenci.

Foto: Profimedia.cz

Kolínští basketbalisté nejspíš přijdou o nejvyšší soutěž.

Článek

Kolínský celek nesplnil včas potřebné podmínky a je pravděpodobné, že nová sezona NBL bude bez něj, byť se snaží narychlo zjednat nápravu. Vedení ligy transparentně přiznalo, že hledá náhradu, jenže nespecifikovalo, kdo jí bude.

Ač se podle informací Sport.cz jedná o Jindřichův Hradec, který údajně obdržel nabídku, kluby začaly plnit své sociální sítě zprávami o přechodu o patro výš.

„Sokol se po 75 letech vrací do nejvyšší basketbalové ligy. Dokážou hráči pod vedením Martina Jindry obhájit titul tehdejší zemské ligy ze sezony 1940/41?“ objevilo se na instagramu prvoligového Sokola Pražského.

„Brzy zveřejníme bombu. Plnou parou do NBL,“ sdělila svým fanouškům prvoligová plzeňská Lokomotiva a druholigoví českobudějovičtí Tigers zase fandy navnadili, že dostali nabídku na licenci přímo od Kolína. „Po tragickém rozlosování do skupiny B jsme zůstávali v naději, že se něco změní. Náš partnerský klub Kolín nám udělal radost a dal nám nabídku, že když už budeme cestovat, tak bychom měli (jezdit) po celé republice. A tak jsme si prohodili soutěže,“ oznámili Jihočeši.

Nic z toho není pravda a posuďte sami, jestli se jedná o povedené vtípky, nebo spíš znevažování nejvyšší soutěže.

„Jestli to někoho pobavilo, tak je to jako žert fajn. My každopádně budeme s klubem, se kterým se dohodneme, postupovat jednotně a společně výsledek oznámíme, až bude jasno,“ odvětil na dotaz Sport.cz ředitel NBL Šimon Sedlařík.

Jasným cílem vedení soutěže je zahajovat ročník s plným počtem účastníků, tedy dvanáctkou. První zápasy jsou na programu 21. září a Kolín, případně jeho náhradníka, čeká cesta do Prahy na palubovku USK.