Hlavní obsah

Parní válec poprvé doma. Bohačík i po senzačním lupu u giganta odmítá roli favorita

Basketbalisté Nymburka se poprvé představí v novém ročníku Ligy mistrů před domácími fanoušky, v pražské hale Královka dnes přivítají německý celek Rasta Vechta. Svěřenci trenéra Francesca Tabelliniho chtějí navázat na triumfy z palubovek Patrasu a Galatasaraye Istanbul a upevnit si vedení ve skupině D. Zápas začne v 18:30.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Bohačík (na snímku z finále proti Ústí nad Labem) bude čelit protivníkovi z prestižní bundesligy.

Článek

Devatenáctinásobný český šampion zažívá vydařený úvod sezony. Vždyť včetně přípravy vyhrál všech 16 zápasů. Do Ligy mistrů se dostal z kvalifikace. V případě výhry nad Vechtou, která na vítězství v soutěži čeká, by se Středočeši už výrazně přiblížili postupu. Ze čtyřčlenné skupiny totiž jdou dál tři týmy. Vítěz postoupí přímo do osmifinálové části, celky na druhém a třetím místě se kvalifikují do předkola.

„Jednou z hlavních ingrediencí, jež nás dovedly do pozice, ve které nyní jsme, je pokora. A také že tým dokázal využít mentalitu outsidera a vzpurnost proti favorizovaným soupeřům. Je extrémně důležité, aby tým, klub, ale i fanoušci drželi tuto naši identitu. Musíme zůstat pohromadě, pokorní a držet si naši vzpurnost. Všichni si musejí být vědomi toho, že nás čeká velmi těžké utkání proti soupeři vysoké úrovně, který je z jedné z nejlepších lig v Evropě,“ nestaví si žádné vzdušné zámky nymburský trenér Francesco Tabellini.

Zkušenosti se špičkovým německým basketbalem má účastník mistrovství světa v Číně Jaromír Bohačík.

„Když jsem ale působil v Bambergu, tak Vechta hrála ještě ve druhé lize, takže soupeře ještě tolik neznám. Každopádně se jedná o náš první domácí zápas ve skupině a chceme navázat na to, co jsme hráli dosud. Těším se. Ani po dvou výhrách si nemyslím, že bychom teď byli my favoritem. Musíme si uvědomit, že přijede tým z německé ligy a my jsme proti němu outsider. Ale chceme odehrát dobrý zápas a samozřejmě vyhrát. Neočekávám nic jiného než vyprodanou Královku a moc se na prostředí těšíme.“