Hlavní obsah

Osm trojek v novém dresu. Holešínská si pochvaluje změnu prostředí

Skvělý začátek angažmá ve španělském Jairisu prožívá basketbalistka Petra Holešínská. Ve čtvrtek pomohla týmu z Murcie k vítězství v Evropském poháru 83:58 na hřišti polského Lublinu 24 body a byla nejlepší střelkyní zápasu. V rozhovoru s ČTK si pochvalovala, že jí prospěla změna prostředí po letním příchodu ze Zaragozy.

Foto: Profimedia.cz

Petra Holešínská prožívá ve španělském Jairisu výborný vstup do nového angažmá.

Článek

V utkání v Lublinu Holešínská nasázela osm trojek, což se jí povedlo poprvé v kariéře. Stačilo jí k tomu jedenáct pokusů. S Jairisem, který v Evropském poháru debutuje, oslavila čtvrtou soutěžní výhru v řadě.

„Máme sice docela mladý, ale velmi talentovaný tým. Navíc všechny hráčky už mají zkušenosti ze španělské ligy a většina i z evropských pohárů,“ uvedla Holešínská.

Její tým začal sezonu na konci září porážkou v semifinále Superpoháru se španělským mistrem Valencií. Od té doby jen vyhrává. V neděli ho čeká těžké utkání na hřišti Zaragozy, jejíž dres Holešínská oblékala v minulé sezoně. V euroligovém týmu skončila po jedné sezoně, což ji rozladilo.

„Zklamání nebylo ani tak z odchodu, ale z toho, jak se u toho klub choval. Snad si na nich v neděli spravím chuť,“ těší se Holešínská, která s Jairisem dorazí na zápas v roli lídra soutěže.

V Evropském poháru je účastnice loňského mistrovství Evropy s průměrem 24,5 bodu po dvou kolech nejlepší střelkyní. „Zatím jsem v Murcii moc spokojená a myslím, že změna prostředí mi prospěla. Cílem je skončit do pátého místa v lize a dostat se co nejdál v EuroCupu. Začátek sezony nám vychází skvěle, snad to tak bude pokračovat,“ uvedla sedmadvacetiletá basketbalistka, která hrála španělskou ligu také za Gran Canarii.

Související témata: