Hlavní obsah

Nymburské basketbalisty posílí Bishop. Bohačík si protáhne šichtu o tři roky

Nová tvář, prodloužení smlouvy i změna asistenta. Basketbaloví šampioni z Nymburka získali pro příští sezonu amerického pivota Christiana Bishopa, který naposledy působil v týmu kyperského vicemistra AEK Larnaka. Středočeši také oznámili prodloužení spolupráce s reprezentačním křídelníkem Jaromírem Bohačíkem o další tři roky. Novým asistentem italského trenéra Francesca Tabelliniho se stal jeho krajan Giovanni Spessotto, který nahradil Adama Konvalinku.

Foto: Profimedia.cz

Christian Bishop rozšířil šiky nymburských basketbalistů.

Článek

Čtyřiadvacetiletý italský rodák Bishop přichází s pověstí skvělého smečaře. „Ačkoli má jen lehce přes dva metry, pomáhá si velkým rozpětím a výskokem. Navíc těží z rychlosti. Často se tak dostává do situací, kdy smečuje rovnou ze vzduchu po nahození míče k obroučce. Je také silný na útočném doskoku,“ uvedl klub na svém webu.

V Larnace na prvním evropském angažmá působil od ledna, zaznamenal v průměru 11,7 bodu a 7,6 doskoku a například v rozhodujícím ligovém finále proti Keravnosu dal 25 bodů, byť to na výhru nestačilo. „Je to velmi atletický, rychlý a talentovaný pivot. Má za sebou velmi úspěšnou kariéru na univerzitě, krátkou zkušenost z Evropy a je připraven udělat další krok v kariéře,“ uvedl Tabellini.

Dvaatřicetiletý Bohačík se před rokem vrátil do Nymburka z angažmá ve Štrasburku a Bamberku. S průměrem téměř 13 bodů na zápas pomohl klubu po loňském nezdaru získat zpět mistrovský titul a sám se stal českým šampionem v jeho dresu potřetí. „Jeho zkušenosti byly pro nás v minulém ročníku hodně důležité a pomohly nám vrátit se na český trůn. A věříme, že společně dosáhneme dalších úspěchů,“ uvedl sportovní ředitel Středočechů Ladislav Sokolovský.

Novému členovi trenérského týmu Spessottovi je teprve 25 let a dříve byl Tabelliniho svěřencem v juniorce Trevisa. Začal tam pak s trenéřinou, naposledy působil jako asistent v druholigovém celku Cividale, kde vedl i mládež. K trenérské práci jej nasměroval právě Tabellini. „Řekl mi, že buď mohu hrát basketbal pro radost někde v nižších soutěžích, nebo se soustředit na roli trenéra. Dal jsem na něj a po pár letech se znovu potkáváme,“ řekl Spessotto.