Hlavní obsah

Neočkovaný Irving se vrací k Nets a bude hrát alespoň venkovní zápasy NBA

New York

Basketbalista Kyrie Irving se vrací do týmu NBA Brooklynu a bude za Nets hrát alespoň v zápasech v halách soupeřů. V domácích utkáních startovat nadále nemůže, protože odmítá vakcínu proti koronaviru a podle pravidel města New York musí být všichni sportovci i návštěvníci veřejných shromáždění v uzavřených prostorách plně naočkovaní. Irving také za současných podmínek nemůže s týmem cestovat do Toronta k zápasům s kanadským účastníkem soutěže.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Basketbalista Kyrie Irving se vrací do hry.

Článek

Devětadvacetiletý Irving v této sezoně ještě nenastoupil, protože odmítavý postoj k očkování jej nakonec stál místo v týmu. Klub totiž na začátku ročníku odmítl jeho působení pouze na "částečný úvazek". Nyní ale vedení nejlepšího celku Východní konference oznámilo jeho návrat a hvězdný rozehrávač se znovu zapojí do přípravy s mužstvem.

„Po diskusích s trenéry, hráči a realizačním týmem se klub rozhodl povolat zpět k týmu Kyrieho Irvinga na zápasy a tréninky, kterých se může zúčastnit,“ uvedl generální manažer Sean Marks v prohlášení. „Dospěli jsme k tomu za plné podpory hráčů a po pečlivém zvážení aktuálních okolností včetně množství hráčů, kteří nemohou hrát kvůli zraněním a zdravotnímu a bezpečnostnímu protokolu,“ dodal.

Nets mají momentálně mimo hru jedenáct hráčů, z toho sedm včetně hvězdného Jamese Hardena kvůli koronavirovým pravidlům. S poraněným kotníkem bude minimálně v nejbližším zápase chybět i nejlepší střelec soutěže Kevin Durant.