Hlavní obsah

Krejčí věří, že letos nějaká nabídka na angažmá přiletí

Ve středu oslavil 24. narozeniny, na soustředění reprezentačního výběru basketbalistů do 23 let Poděbradech tak přijel Vít Krejčí už jen jako host. „Domluvil jsem se s manažerem Jirkou Welschem, že by bylo fajn se za kluky stavit a pozdravit je,“ vysvětlil rozehrávač národního týmu, který v uplynulé sezoně odehrál 22 zápasů NBA za Atlantu a věří, že v zámoří sežene i další angažmá.

Foto: Profimedia.cz

Vít Krejčí v dresu Atlanty Hawks. Archivní foto

Článek

Je šance, že se na podzim vrátíte do Atlanty?

To ještě nevím. Kluby teprve dva dny smějí komunikovat s volnými hráči a až od prvního července se může podepisovat. Předpokládám, že za týden už budu vědět víc. Určitě je moje tržní situace lepší než před rokem, kdy jsem vlastně vůbec nehrál. Letos alespoň trochu věřím, že nějakou nabídku dostanu a něco ke mně přiletí.

Už jste začal přípravu na novou sezónu?

Deset dní jsem teď v Opavě trénoval s kondičním trenérem z Oklahomy, se kterým už se připravuju řadu let, a koncem týdne zase odletím za oceán. Kouč dobře ví, co se po mně v NBA bude chtít, takže hodně pracujeme na akcích, do kterých jsem se v minulé sezoně dostával, a snažím se to zdokonalovat.

Na čem hlavně se snažíte zapracovat?

Na činnosti v obraně, které jsou hlavně o rychlosti a síle. Byl jsem většinou nasazovaný na nejlepší muže v dresu soupeře, což mi hodně dalo. Basketbalisté takového typu jsou v každém týmu potřeba, protože na hřišti není deset balonů, aby všichni měli dvacet střel na zápas. Takže mužstvo ocení hráče, co nepotřebuje moc střel, dokáže být efektivní a k tomu dobře brání.

Pilujete i střelbu z delší vzdálenosti?

V průměru bych řekl, že každý trénink vystřelím kolem tří stovek trojek, někdy je to ale tisíc, jindy zase jen sto. Záleží, na čem je trénink postavený. Každopádně pořád je co zdokonalovat, chtěl bych úspěšnost trojek držet nad čtyřiceti procenty, což se mi v poslední sezoně dařilo.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.