Hlavní obsah

Kolín dál bojuje o účast v lize basketbalistů

Kolín se stále nevzdal naděje na účast v nadcházející sezoně ligy basketbalistů, přestože neobdržel licenci. Vedení klubu sice neuspělo s odvoláním k výboru České basketbalové federace, ale rozhodlo se obrátit na její arbitrážní komisi. Středočeský celek to uvedl na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Kolínští basketbalisté na archivním snímku.

Článek

„Obdrželi jsme rozhodnutí výboru ČBF ohledně odvolání o neudělení licence pro Kooperativa NBL. Po prostudování s tímto rozhodnutím zásadně nesouhlasíme a připravujeme podání k arbitrážní komisi ČBF a další kroky,“ oznámil kolínský klub, který má nahradit v nejvyšší soutěži Jindřichův Hradec.

Kolín, který v minulé sezoně obsadil 10. místo, přišel o licenci poté, co nesplnil do konce července stanovené podmínky Asociace ligových klubů. Konkrétní pochybení zástupci NBL neuvedli.

„Každý klub v rámci přihlašování do nové sezony musí splnit podmínky, které jsou dané. Ať už jsou to haly, placení příspěvků a tak. Obecně mohu říct, že Kolín nesplnil podmínky pro to, aby mu byla licence udělena,“ řekl začátkem srpna sportovní ředitel soutěže Šimon Sedlařík ČTK.

Související témata: