Hlavní obsah

Hvězdný James nevyužil opci k prodloužení smlouvy u Lakers, chce ale zůstat

Nejlepší střelec historie NBA LeBron James nevyužil opci ve své smlouvě, ale v Los Angeles Lakers chce zůstat. S vedením klubu, který ve čtvrtek draftoval jeho nejstaršího syna Bronnyho, bude jednat o novém kontraktu. Jamesův agent Rich Paul řekl ESPN, že devětatřicetiletý basketbalista je ochoten slevit z platových nároků.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Hvězdný forvard Lakers LeBron James při zápase NBA

Článek

James se musel rozhodnout do soboty. Oznámil, že opci nevyužije a stane se tak volným hráčem. S Lakers má v plánu jednat o tříleté smlouvě, maximálně může dostat celkově 162 milionů dolarů. „Chce ale míň, aby klub mohl koupit zkušeného hráče a posílit. Prioritou je pro něj vylepšení soupisky,“ řekl Paul. Pokud by James využil opci, dostal by v příští sezoně 51,4 milionu dolarů.

S Lakers slavil hvězdný basketbalista titul v roce 2020, další dva prsteny získal s Miami a jeden s Clevelandem. V losangeleském klubu by si nyní chtěl zahrát se synem Bronnym, což je jeho snem, než ukončí kariéru. V dresu Lakers se chystá odehrát sedmý ročník a dohromady dvaadvacátý v NBA. Za necelý měsíc bude patřit v Paříži k lídrům amerického týmu na cestě za dalším olympijským zlatem.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.