Hlavní obsah

Green může znovu hrát NBA, kvůli trestu přišel o 12 zápasů a 1,9 mil. dolarů

Vedení NBA po téměř čtyřech týdnech zrušilo zákaz startů pro čtyřnásobného šampiona Draymonda Greena. Křídelní hráč Golden State pykal za napadení pivota Phoenixu Jusufa Nurkiče a stálo jej to dvanáct zápasů a podle médií zhruba 1,9 milionu dolarů na mzdě. NBA o ukončení suspendace nařízené 14. prosince do odvolání informovala na webu soutěže. Green podle vyjádření představitelů ligy na sobě zapracoval a učinil kroky, kterými doložil snahu chovat se tak, jak se od hráčů NBA očekává.

Foto: Profimedia.cz

Draymond Green může znovu nastoupit za Golden State Warriors.

Článek

„Absolvoval schůzky s poradcem a opakovaně se setkal se zástupci NBA, Warriors a hráčské asociace a bude v tom pokračovat,“ uvedla NBA.

Třiatřicetiletý Green udeřil Nurkiče do obličeje během třetí čtvrtiny prosincového zápasu, načež byl už potřetí v sezoně vyloučen. Basketbalista se hájil, že nešlo o úmysl, od vedení ligy ale dostal zákaz startu na dobu neurčitou.

Výši trestu ovlivnila historie Greenových disciplinárních prohřešků. Naposledy v listopadu dostal vítěz NBA z let 2015, 2017, 2018 a 2022 pětizápasový distanc za šarvátku s Rudym Gobertem z Minnesoty, při loňském play off šlápl na hrudník Domantasi Sabonisovi ze Sacramenta a stál jeden zápas nebo v roce 2016 přišel o páté finále proti Clevelandu v důsledku hrubého faulu na LeBrona Jamese.

Warriors v době Greenovy suspendace vyhráli sedm z dvanácti zápasů a aktuálně jsou až desátí v Západní konferenci, na hraně postupu do play off. Green v této sezoně v 15 odehraných zápasech zaznamenal v průměru 9,7 bodu, 5,8 asistence a 5,5 doskoku.

Související témata: