Hlavní obsah

Devatenáct koupelen, garáž pro čtrnáct aut. Po dvanácti letech hvězda konečně našla kupce

V bohaté kariéře sehrál hodně dlouhých bitev. A hodně vítězných. Teď ale dvanáct let tahal za kratší konec provazu. Mimo basketbalové palubovky. Michael Jordan nemohl totiž za žádnou cenu, i když ona byla dost vysoká, prodat svoje sídlo v Highland Park ve státě Illinois.

Foto: Profimedia.cz

Basketbalová legenda Michael Jordan

Článek

Však také kdo by si koupil například nemovitost, ve které se nachází 19 koupelen, basketbalový kurt nebo garáž hned pro 14 aut…

Basketbalová legenda se snažila svého majetku zbavit dlouhých dvanáct let. Vyvolávací cena zněla 29 milionů dolarů. Nakonec po dlouhých tahanicích vyinkasoval „pouze“ 14,8 milionu.

Jeho teď již bývalé panství leží na pozemku o rozloze 30 hektarů. Postavená část, která pochází z 90. let, má 17 000 metrů čtverečních a zahrnuje devět ložnic, 19 koupelen, kryté basketbalové hřiště s logem Jordan uprostřed, tenisový kurt, bazén a golfový plac.

K luxusu dále patří garáž pro 14 aut, kuřárna, protože doutníky jsou jednou z Jordanových vášní, vinný sklípek, klavír… A brány do jeho sídla jsou označeny číslem 23. Tedy cifrou, kterou po celou kariéru nosíval na dresu.

Ikona Chicaga Bulls zaplatila za dobu vlastnictví domu daň z nemovitosti ve výši 1,8 milionu dolarů. A to je „raketa“ i pro boháče.

Totožnost nového vlastníka není známa, ale jeho účty musí být pěkně nadité. Protože najít kupce pro takový palác není opravdu jednoduché.