Hlavní obsah

Charlesová stanovila dva rekordy

Basketbalistka Tina Charlesová stanovila v zámořské WNBA nové rekordy v počtu doskoků a dosažených double-double. Pivotka Atlanty v obou statistikách překonala výkony Sylvie Fowlesové a po vítězství 78:67 nad New Yorkem, kterým si její tým zajistil postup do play off, má na kontě 4014 doskoků a 194 zápasů s double-double.

Foto: Profimedia.cz

Tina Charlesová je nejlepší ve dvou směrech

Článek

Charlesovou před zápasem od Fowlesové dělily tři doskoky a dosavadní rekord 4006 vyrovnala už v první čtvrtině. Utkání nakonec zakončila s bilancí deset bodů a deset doskoků a v pořadí zápasů s dvěma dvojcifernými výkony, v níž se dosud se svým velkým vzorem dělila o první místo, se ve vedení osamostatnila.

„Nemůžu se v tuto chvíli nezmínit o Sylvii Fowlesové a o tom, co pro mou kariéru znamenala,“ řekla Charlesová. „O tom, čeho dosáhla. O tom, jak skvělá je to osobnost. Je to pro mě mimořádné, kruh se uzavřel,“ prohlásila trojnásobná olympijská šampionka.

Pětatřicetiletá Charlesová působí ve WNBA od roku 2010, kdy si ji jako jedničku draftu vybral Connecticut. V elitní soutěži má na kontě 13 sezon, vedle Connecticutu hrála také za New York, Washington, Phoenix a Seattle.

Jako jediná hráčka WNBA pokořila zároveň hranici 7000 bodů a 4000 doskoků. V historické tabulce střelkyň je s aktuální bilancí 7696 bodů druhá, více jich má na kontě jen Diana Taurasiová.

Související témata: