Hlavní obsah

Basketbalový duel Bayernu s CSKA se odkládá, Barcelona neodletí do Petrohradu

Aktualizováno

Basketbalisté Barcelony ve čtvrtek odmítli v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu odcestovat k pátečnímu zápasu Evropské ligy do Petrohradu. Španělský klub o tom informoval v oficiálním prohlášení. Odložen byl také dnešní euroligový duel mezi Bayernem Mnichov a CSKA Moskva, který měl začít v bavorské metropoli v 19:00, a domácí zápas španělské Baskonie s dalším ruským celkem z Kazaně. Představitelé Žalgirisu Kaunas vyzvali k bojkotu zápasů proti ruským protivníkům.

Foto: Profimedia.cz

Basketbalisté Barcelony odmítli v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu (ilustrační foto)

Článek

"Vzhledem k událostem na Ukrajině byl dnešní zápas proti CSKA Moskva odložen na pozdější termín," uvedl Bayern na facebooku.

Barcelonští basketbalisté měli do Petrohradu odletět dnes. Na programu by měli mít ještě nedělní duel v Moskvě s CSKA. "Dáváme na vědomí, že klub FC Barcelona se vzhledem k informacím zveřejněným v posledních hodinách o válečném konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou rozhodl neodcestovat dnes do Petrohradu," uvedli zástupci katalánského klubu. "Na odpoledne jsou naplánovány další schůzky se zúčastněnými stranami, rozhodnutí by mělo padnout v příštích hodinách," dodal klub.

Cestovat do Ruska neplánuje ani litevský tým Žalgiris Kaunas, který by se měl 25. března utkat na hřišti CSKA a 8. dubna na palubovce Petrohradu. "Budeme mluvit s týmy ze západoevropských klubů a navrhneme společné rozhodnutí nehrát nejen zápasy v Rusku, ale také bojkotovat všechny zápasy proti ruským týmům," napsal ředitel tým Paulius Motiejunas.

Vedení Euroligy dalo v dřívějším prohlášení najevo, že je zatím rozhodnuto v soutěži pokračovat podle plánu.

Související témata: