Hlavní obsah

Basketbalové juniorky překonaly otravu z jídla a vracejí se na ME mezi elitu

České basketbalové juniorky budou hrát příští rok mistrovství Evropy opět v elitní divizi A. Tým hráček do 20 let na šampionátu druhé výkonnostní úrovně v Sofii uspěl v utkání o bronz proti Islandu a zajistil si poslední postupové místo. Svěřenkyně trenérky Marcely Krämer navzdory oslabení po hromadné otravě jídlem vyhrály druhý klíčový zápas na turnaji 77:52.

Foto: Adobe Stock

Ilustrační snímek

Článek

První zásadní duel mladé české basketbalistky v sobotu nezvládly. V semifinále totiž i přes šestnáctibodové vedení v úvodu druhého poločasu podlehly Nizozemsku 71:85. Na výkonu týmu se negativně projevila otrava z jídla, která postihla nejen český tým. Na semifinálový duel měla Krämer k dispozici jen šest zdravých a celkem osm hráček a byla z toho jediná porážka na turnaji. Proti Islandu už devítka reprezentantek nezaváhala a mladé Češky rok po sestupu slaví návrat mezi elitu.

„Jsme rádi, že se nám povedlo uhrát alespoň třetí postupovou pozici, protože tým byl na to připravený a hrál velice dobře. Bohužel ne vlastní vinou se dostal do kritické situace, která nastala na hotelu, kde se hráčky otrávily jídlem,“ uvedla na svazovém webu Krämer. „Skoro všechny holky měly střevní potíže, ale chtěly do utkání nastoupit a uhrát postupovat příčku. Patří jim velký obdiv, že se dokázaly s tím takhle poprat,“ dodala.

S Nizozemskem postoupila do divize A také Belgie.

Související témata: