Hlavní obsah

Basketbalistky Žabin přišly o kapitánku, Šoukalová ukončila kariéru

Kapitánka Žabin Lenka Šoukalová se rozhodla ukončit v 26 letech basketbalovou kariéru. V A týmu brněnského klubu strávila deset sezon. V uplynulém ročníku s ním získala stříbro v lize a vyhrála Český pohár. Žabiny o jejím kroku informovaly na svém webu.

Foto: www.bkzabiny.cz

Basketbalistky Žabin Brno (ilustrační foto)

Článek

"Pamatuju si ještě roky, kdy se v Brně hrála Euroliga a já dostala první příležitosti nakouknout do dospělého basketbalu a rovnou si zahrát proti nejlepším hráčkám světa. Pamatuju si i roky, kdy jsme spadly pomalu na dno tabulky a musely bojovat o setrvání v nejvyšší soutěži. Od té doby uplynulo hodně roků a Žabiny se pomalu vrací zpátky na vrchol. Budu jim držet palce, ať naplní svoje cíle v podobě euroligové účasti, už to ale bude beze mě," uvedla Šoukalová.

Kapitánkou týmu čtrnáctinásobných českých šampionek byla uplynulé dvě sezony. "Za poslední roky se nám s týmem podařilo vyhrát spoustu medailí a pohárů. Osobně ale cítím, že na tuhle úroveň nejsem dostatečně dobrá. Vrcholový sport mě přestal naplňovat a dělat mi radost. U basketbalu zůstanu, ale už v trochu jiné pozici. Zároveň ho nepřestanu hrát, jelikož hra jako taková mě baví, už to jen nebude na nejvyšší úrovni," řekla Šoukalová.