Hlavní obsah

Basketbalisté podlehli v Melille na turnaji hráčů do 23 let Německu

Čeští basketbalisté podlehli ve druhém duelu turnaje hráčů do 23 let v Melille Německu 79:81 a nenavázali na nedělní výhru nad domácím Španělskem (77:67). Nejlepší střelec utkání Richard Bálint nezabránil porážce 22 body. Výběr kouče Diega Ocampa se rozloučí v úterý zápasem s výběrem amerických univerzit od 18:00.

Foto: Petr Horník, Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvouciferný počet bodů v českém dresu měl také Ondřej Hanzlík (13 bodů). V týmu vítězů byl nejúspěšnější se 16 body Elias Baggette.

„Němci byli ještě fyzičtější, tvrdší a vyšší než Španělé, na což jsme se připravovali. Museli jsme přidat na doskoku a snažit se zakončovat co nejrychleji z protiútoku, protože hrát pět na pět bylo proti nim těžké. To se taky potvrdilo, ale i tak jsme byli velmi konkurenceschopní a hráli jsme o výhru až do konce,“ uvedl v tiskové zprávě české federace asistent trenéra Jan Šotnar.

„Boj o doskok byl dnes těžší. Včera jsme si se Španělskem pomohli skoro dvaceti útočnými doskoky. To nám dnes chybělo, přesto jsme celkově o pět doskoků vyhráli, což je proti takovému soupeři malé vítězství,“ prohlásil Šotnar. Byl rád, že se týmu dařily střelby z dálky. „Trojkami jsme se udrželi v zápase, dali jsme 14 z 28 pokusů. Naopak nás potápěly trestné hody, což je o hlavě. Samozřejmě když prohrajete o dva body a minete 16 šestek, tak to zamrzí,“ dodal.

Němci porazili americký vývěr v neděli 96:68 a patřil jim úvod utkání i proti českému týmu, který se ale zvedl během druhé čtvrtiny a dostal se do vedení. Pomohly mu především tříbodové pokusy. Pak se ale zase dařilo Němcům a měli dvouciferný náskok.

Ocampův výběr zareagoval úspěšnou střelbu zpoza trojkového oblouk a ujal se do vedení 70:68. Srážela jej ale úspěšnost šestek, Češi proměnili jen devět z 25. V závěru se dařily Ondřeji Hanzlíkovi a díky taktickým faulům měli možnost posledního útoku za stavu 79:81, jenže David Böhm trojku minul.

Křídelník Hanzlík hledal důvody mizerné úspěšnosti trestných hodů. „Asi to bude kombinací vedra v hale, únavy a horší koncentrace. Je to hlavně o hlavě a musíme to zlepšit. Dát jich o pár navíc, tak určitě vyhrajeme,“ řekl. Se čtyřmi šestkami byl jediným stoprocentně úspěšným českým hráčem.

Turnaj basketbalistů do 23 let v Melille (Španělsko) :
Česko - Německo 79:81 (22:24, 42:46, 56:65)
Nejvíce bodů: Bálint 22, Hanzlík 13, Rylich 9 - Baggette 16, Adekunle 14, Delow 11. Fauly: 31:24. Trestné hody: 25/9 - 30/23. Trojky: 14:10. Doskoky: 43:38.
Související témata: