Hlavní obsah

Belgie - Česko 78:68Basketbalisté do 20 let na postup do semifinále ME nedosáhli, podlehli Belgii

Aktualizováno

Čeští basketbalisté do 20 let prohráli ve čtvrtfinále mistrovství Evropy s Belgií 68:78. Na šampionátu v Gdyni tak budou svěřenci trenéra Lukáše Pivody hrát o páté až osmé místo, jejich dalším soupeřem bude v sobotu domácí Polsko. Do semifinále ME se český tým nikdy neprobojoval, jeho maximem je šestá příčka z roku 2015.

Foto: Petr Horník, Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladí reprezentanti sice v základní skupině prohráli všechna tři utkání, ale v osmifinále dokázali ve středu vyřadit favorizované Srbsko. Nad Belgií vyhráli úvodní čtvrtinu, v jejímž průběhu vedli až o sedm bodů, ale iniciativu pak převzal soupeř a v koncovce si náskok pohlídal.

„Šance postoupit dnes nebyla malá. Bohužel jsme nepodali vyspělý výkon, který by stačil na vítězství. Jak po basketbalové, tak mentální stránce,“ uvedl trenér Pivoda na svazovém webu.

Čeští junioři hrají v elitní divizi A po roční pauze, mezi nejlepší evropskou osmičku se dostali po osmi letech. Nejlepším střelcem proti Belgii byl Jakub Nečas, který zaznamenal 20 bodů, Šimon Svoboda přidal 16 bodů.

„Trápila nás úspěšnost střelby a nevyužívali jsme útočného doskoku, který máme zatím na tomto turnaji skvělý,“ posteskl si autor pěti bodů Petr Šťovíček.

Mistrovství Evropy basketbalistů do 20 let v Gdyni - čtvrtfinále:
Belgie - Česko 78:68 (17:19, 36:29, 57:56)
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články