Hlavní obsah

Olympionička zmizela beze stopy. Policie je bezradná

Obavy rostou. Už třináct dnů se v severní Francii pohřešuje účastnice olympijských her v Londýně a Tokiu Odile Ahouanwanouová z Beninu, policie zatím marně hledá svědky, kteří by ji přivedli na stopu nezvěstné atletky.

Foto: Profimedia.cz

Odile Ahouanwanouová po triumfu na letošním africkém šampionátu. Teď se po ní slehla zem.

Článek

Třiatřicetiletá sedmibojařka, která byla osmá na světovém šampionátu v Berlíně v roce 2019, zavezla 10. září ráno do školky v Sotteville-lès-Rouen svého syna, ale odpoledne už si ho nevyzvedla. Naposledy byl její vůz Volkwagen Polo spatřen o padesát kilometrů dále v obci Neufchâtel-en-Bray.

Policie zahájila vyšetřování nejen v Normandii, ale po celé zemi hned po zprávě ze školky, i na sociálních sítích žádá jakékoliv informace, které by mohly pomoct k vypátrání Ahouanwanouové. Ale zatím alespoň oficiálně bez výsledku.

Nepomohlo ani pátrání v nemocnicích, na letištích, analýza telefonních hovorů, pomoci se snaží i beninská ambasáda. Letošní sedmibojařská mistryně Afriky v severní Francii žije a trénuje mladé atlety.

Policie ale pracuje i s variantou, že za záhadným zmizením není trestný čin či nějaká nešťastná událost. „Indicie, které jsme obdrželi od francouzských úřadů, naznačují, že naše krajanka zmizela dobrovolně,“ citoval web insidethegames.biz bez dalších podrobností mluvčího beninské vlády Wilfrieda Houngbédjiho.

„Doufáme, že je živá, v pořádku a nezmizela navždy. Snad bude odhodlaná vybojovat další medaile,“ neopomněl mluvčí ani sportovní kariéru bývalé fotbalistky a poté národní rekordmanky v sedmiboji, běhu na 100 m překážek, ve skoku do výšku i vrhu koulí.

Související témata: