Hlavní obsah

Vítěze maratonů ve Vídni a Sapporu Kandieho zavraždili v jeho domě v Eldoretu

Někdejšího vítěze maratonů ve Vídni a Sapporu Samsona Kandieho zavraždili ozbrojení útočníci v jeho domě v keňském Eldoretu. O úmrtí třiapadesátiletého Keňana, který v roce 2000 doběhl třetí na maratonu v Praze, informovala agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Keňan Samson Kandie na archivním snímku

Článek

Kandie v roce 2001 reprezentoval Keňu na mistrovství světa v Edmontonu, ale maraton tehdy nedokončil. V následující sezoně se radoval z triumfu v Sapporu a v roce 2004 ovládl maraton ve Vídni. Jeho osobní rekord z roku 1999 má hodnotu 2:08:31 hodiny. Nyní žil v domě v jedné z nejlepších čtvrtí v Eldoretu. Tam ho zločinci přepadli a způsobili mu zranění, kterým podlehl.

V Eldoretu, který je díky nadmořské výšce přes 2000 metrů oblíbeným tréninkovým střediskem nejen afrických běžců, se nejedná o ojedinělý násilný zločin. Na přelomu roku zde zavraždili ugandského specialistu na 3000 metrů překážek Benjamina Kiplagata. Jeho tělo bylo tehdy nalezeno v autě s hlubokou řeznou ránou na krku. Ugandskou olympioničku Rebeku Cheptegeiovou nedávno polil benzinem a zapálil bývalý partner. Běžkyně následkům útoku o čtyři dny později v nemocnici podlehla, popáleniny nepřežil ani útočník.

Související témata: