Hlavní obsah

Překážkář Happio opět čelí podezření z domácího násilí, v nominaci na OH zůstává

Bývalý vicemistr Evropy v běhu na 400 metrů překážek, Francouz Wilfried Happio opět čelí vyšetřování kvůli podezření z domácího násilí. V nominaci na olympijské hry ale zůstává, uvedla agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Wilfried Happio opět čelí vyšetřování kvůli podezření z domácího násilí.

Článek

„Do rozhodnutí soudu je považován za nevinného, proto není o jeho místě v týmu pochyb,“ uvedla v prohlášení Francouzská atletická federace týden před zahájením her v Paříži. Dodala, že s pětadvacetiletým závodníkem zahájila vlastní disciplinární řízení.

Deník Le Monde přinesl výpověď ženy, která uvedla, že jí Happio ubližoval v letech 2018 a 2019, kdy byli partnery. Trestní oznámení na něj nepodala, ale prý to zvažuje.

Happio prostřednictvím svého právníka tvrzení ženy zpochybnil a vyjádřil lítost, že s obviněním přišla těsně před olympiádou, kdy potřebuje klid na přípravu.

Šestinásobného francouzského šampiona v běhu na 400 metrů překážek už v minulosti obvinily z násilí dvě jiné ženy. V roce 2020 jeho někdejší přítelkyně, trojskokanka Janet Scottová a předloni byl zadržen poté, co v tréninkovém centru pro elitní francouzské sportovce údajně sexuálně napadl devatenáctiletou atletku.

V obou případech soud konstatoval, že neexistuje dostatek důkazů o tom, že byl spáchán trestný čin.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články