Hlavní obsah

Pohroma pro pětinásobnou olympijskou vítězku. Zranění ji vyřadilo z Paříže

Pětinásobná olympijská vítězka sprinterka Elaine Thompsonová-Herahová z Jamajky přijde kvůli zranění Achillovy šlachy o hry v Paříži. Jednatřicetiletá atletka o tom informovala na sociálních sítích.

Foto: Yves Herman, Reuters

Jamajčanka Elaine Thompsonová-Herahová na olympiádě startovat nebude.

Článek

Thompsonová-Herahová se zranila začátkem června na Grand Prix v New Yorku a kvůli zdravotním potížím zmešká jamajskou olympijskou kvalifikaci. „Po návratu domů jsem byla odhodlaná připravit se na kvalifikaci, ale noha mi to nedovolila,“ uvedla sprinterka.

„Nikdy není příjemné psát takovéto zprávy, v New Yorku jsem při závodě ucítila bolest, ale stejně jsem běžela dál. A pár metrů před cílovou rovinkou jsem už věděla, že se stalo něco opravdu hodně špatného,“ dodala.

Thompsonová-Herahová ovládla stovku a dvoustovku na hrách v Riu de Janeiro v roce 2016 i pět let nato v Tokiu. V Japonsku navíc trojnásobná vítězka Diamantové ligy přidala zlato také se štafetou na 4×100 metrů. V ní má na kontě i stříbro z Ria.

Nyní Thompsonová-Herahová doufá, že se po zranění dokáže vrátit k závodění. „Bude to dlouhá cesta, ale jsem připravená začít zase od začátku, plně se uzdravit a zase běhat. Že jsem přišla o olympiádu je zdrcující, ale pořád je to jen sport, zdraví je přednější,“ prohlásila.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.