Hlavní obsah

Oštěpař Vadlejch předčasně ukončil sezonu

Oštěpařský mistr Evropy Jakub Vadlejch ukončil předčasně sezonu a nepředstaví se ve zbylých závodech Diamantové ligy ve čtvrtek v Curychu a při finále v Bruselu. Přednost dá odpočinku po sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Oštěpař Jakub Vadlejch na archivním snímku z mítinku Zlatá tretra 2024.

Článek

Svěřenec Jana Železného skončil čtvrtý na olympijských hrách v Paříži, po nich ještě absolvoval Diamantovou ligu v Lausanne, která mu ale příliš nevyšla a skončil sedmý. Další start už letos nepřidá.

„Po náročné sezoně se dvěma vrcholy, která mě v Římě a zejména v Paříži stála spoustu sil, jsem se rozhodl dát prostor oddechu a v soutěžení už dále letos pokračovat nebudu. Potřeboval jsem úplně vypnout, aby tělo začalo regenerovat směrem k dalším výzvám, které mě čekají v roce 2025,“ uvedl Vadlejch.

„Finále v Paříži bylo náročné nejen fyzicky, ale také psychicky. Hlavně skutečnost, že výkon 88,50 poprvé v historii nestačil na medaili, a že se to stalo právě mně. Ale mohu být spokojený, vyhrál jsem ME v Římě a v aktuálním světovém žebříčku jsem na druhém místě,“ zhodnotil rok oštěpař, jenž na podzim s manželkou Lucií očekává příchod druhého potomka k dceři Emmě.

„Po pořádném odpočinku těla i hlavy začneme s přípravou na rok 2025 směrem k mistrovství světa v Tokiu,“ vyhlíží šampionát, na němž bude obhajovat bronz z loňské Budapešti.