Hlavní obsah

Norská atletka zažila v Česku šok. V posteli jí ležel neznámý muž

Zažila životní sezonu, v jejímž závěru ji potkal nepříjemný šok. Vycházející hvězdičku norské atletiky Lovise Skarbövikovou Andresenovou čekal nevšední zážitek během zářijového mítinku v Ostravě. Když přišla do hotelového pokoje, ležel jí v posteli neznámý muž.

Foto: Profimedia.cz

Norská atletka Lovise Skarbøviková Andresenová

Článek

20letá překážkářka se o nečekané příhodě rozpovídala v rozhovoru pro norskou veřejnoprávní televizi NRK.

Andresenová si svými výkony vybojovala místo v norské reprezentaci, v níž si na ME v Římě zaběhla v semifinále sprintu na 100 m překážek svůj osobní rekord 12,89. Sezonu zakončila právě triumfem na Stříbrné tretře v Ostravě (13,6), jemuž však předcházelo zmíněné překvapení na pokoji.

Norka dorazila do Ostravy po osmnáctihodinové cestě z Chorvatska mezi druhou a třetí hodinou v noci. Když otevřela svůj hotelový pokoj, čekalo na ni překvapení.

„Otevřela jsem dveře a viděla jsem, že na dvoulůžku už leží nějaký neznámý kluk. Měla jsem s ním pokoj sdílet. Hned jsem dveře zavřela,“ vrací se nyní atletka k noční epizodě v rozhovoru pro NRK.

„Bylo to divné, možná šlo o chybu organizátorů. Nikdy jsem neslyšela o tom, že by se pokoje na závodech sdílely s někým opačného pohlaví. Doufám, že to nějak pořeší,“ pokračovala.

Na podobných závodech sice bývá běžné, že závodníci pokoje sdílí, ale někdy je možné vybrat si svého spolubydlícího, protože pro závodníky často není komfortní neustále se seznamovat s novými lidmi.

„Je to někdy únavné, když se musíte neustále bavit s někým novým, když většinou chcete hlavně relaxovat,“ vysvětlovala Norka, která podle svých slov po zavření dveří vyrazila na recepci a nakonec si vymohla změnu pokoje. A navzdory této příhodě druhý den na své trati triumfovala.

Související témata: