Hlavní obsah

Nevídaný kolaps. Britský sprinter dostal lekci, na kterou nezapomene, komentátor nechápal

Mistrovství Evropy do 18 let v Banské Bystrici je akcí, která slouží především k získávání zkušeností mladých atletů. Britský sprinter Jake Odey-Jordan nabral takovou, kterou si jistě zapamatuje po zbytek kariéry. V rozběhu dvoustovky nevídaně vypadl vlastní nerozvážností.

Foto: European athletics via Getty Images

Britský sprinter Jake Odey-Jordan začal zvolňovat příliš brzo.

Článek

Šestnáctiletý Brit žijící v USA letěl na Slovensko v roli jasného favorita. Však dvoustovku umí za 20,55 s, což je na dorostence špičkový čas, nikdo další se mu neblížil ani na dvě desetiny.

Tomu odpovídal také vývoj rozběhu, kdy si vypracoval už v zatáčce obří náskok. Po vzoru svých starších kolegů začal zvolňovat, ale nesmyslně brzy, už zhruba padesát metrů před cílem.

V závěru se tak přes něj přehnalo trio překvapených soupeřů a právě tři postupovali přímo do semifinále. „Co se tam stalo? Co se děje? Absolutní pohroma,“ nechápal ani komentátor přenosu, jenž se předtím na Britovou výkonností rozplýval.

Odey-Jordan neměl šanci se svým výkonem 22,12 s ani na postup na čas. „Moje chyba, nemůžu vinit nikoho jiného. Určitě bych běžel pod 21 sekund, ale tak to je,“ krčil pak rameny v novinářské mixzóně.

Semifinále se ho tak senzačně týkat nebude, na rozdíl od české dvojice Adam Šulc, Filip Vojáček, která s přehledem postoupila přímo. Brit si může ještě spravit náladu ve štafetě.

Související témata: