Hlavní obsah

Nepříjemné zranění nabouralo sen. Ale třeba se na nás usměje štěstí, doufá Švábíková

Snili, že společně vyrazí do Paříže na olympijský sportovní svátek, jenže plán dostal u partnerského dua Amálie Švábíková – Ondřej Kopecký vážnou trhlinu. Při vícebojařském mítinku ve španělské Aroně si Kopecký poranil kotník, zrovna při proběhnutí skoku o tyči, v němž exceluje jeho dlouholetá přítelkyně.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tyčkařka Amálie Švábíková během Zlaté tretry

Článek

„O to horší to pro mě bylo, jeho probíhání jsme už doma několikrát řešili. Bohužel na to doplatil,“ připomněla Švábíková. Naštěstí se nepotvrdily obavy, že by Kopeckého kotník byl zlomený, má „jen“ poškozené vazy.

„Noha se hodně zlepšuje, věřím, že ještě zabojuje a zkusí stihnout mítink v Ratingenu dva týdny po mistrovství Evropy. Třeba se na nás usměje štěstí a přece jen pojedeme do Paříže spolu,“ doufá medailistka z halového mistrovství Evropy.

Sama má díky svým výsledkům ve světovém žebříčku komfortní pozici směrem k olympijské Paříži, ale proč si nedopřát jistotu v podobě splněného přísného limitu? Svěřenkyně Štěpána Janáčka si na posun osobního rekordu na 474 cm při Zlaté tretře troufala. „Tréninky minulý týden vypadaly hodně dobře, proto jsme v limit doufali,“ vyprávěla ve Vítkovicích.

Jenže okolnosti tyčkařkám nepřály, celý den mrakuprosté nebe se zatáhlo. „Skončili jsme rozcvičení brzo, pak začalo prudce pršet, tak soutěž na dvacet minut přerušili. Na první pokus jsem čekala asi hodinu čistého času a došla mi energie,“ litovala po třetím místě za 454 cm.

Přitom už na základní výšce o deset centimetrů níže se zachraňovala na třetí pokus. „Říkala jsem si, že jsem nepřijela do Ostravy nezaložit… Pak jsem si oddechla, ale bylo vidět, že ani ostatní holky neměly hladký průběh soutěže,“ vypozorovala.

Další útok na olympijský limit chystá na pondělí na Julisce na Memoriálu Josefa Odložila. „Snad bude přát počasí, zazávodím si doma; protože v Praze bydlím, přijde celá rodina,“ těší se 24letá tyčkařka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.