Hlavní obsah

Největší nervy v životě! Modelka myslela, že jde o vtip, pak řekla atletické hvězdě Ano

Obhajoval olympijské zlato před zaplněným Stade de France. V roli světového rekordmana, zřejmě největší hvězdy svého sportu. Ale pořádné nervy, alespoň podle svých slov, prožíval Armand Duplantis až o dva měsíce později. To se švédský tyčkař rozhodl požádat svou partnerku Desiré Inglanderovou o ruku. A trochu nezvykle.

Foto: Profimedia.cz

Švédský tyčkař Armand Duplantis se svojí přítelkyní Desiré Inglanderovou při hrách v Paříži

Článek

Ohlásil jí, že na plážích Hamptons nedaleko New Yorku mají domluvené focení pro časopis The Vogue. Nic výjimečného, hvězdný atlet a úspěšná modelka jsou častým objektem zájmu sportovních i společenských časopisů.

Jenže Inglanderová netušila, že její partner už dlouho předem se šéfredaktorkou skandinávské verze magazínu akci domlouval s poněkud jiným záměrem…

Světový rekordman a dvojnásobný olympijský vítěz si do kapsy kalhot schoval krabičku s prstýnkem. „Tak nervózní jsem nikdy nebyl, ani na olympiádě,“ vykládal do kamery před příchodem své milé.

Když akce začala, Duplantis poklekl, což ale Inglanderovou nijak nerozhodilo. Považovala to za další domluvenou pózu během focení. Pak ale tyčkař otevřel krabičku s prstýnkem. „To je vtip?“ byla první reakce zaskočené modelky. „Trvalo mi asi dvacet sekund, než mi došlo, o co jde,“ smála se pak.

„Já měl připravených pár vět, co chci říct, ale došla mi slova a úplně jsem zamrzl,“ vyznal se Duplantis. Když se jeho nyní už snoubenka vzpamatovala, řekla Ano a oba si padli do náruče.

Nyní 24letý tyčkař zvaný Mondo, jehož matka je Švédka, a o rok mladší Desiré se potkali před čtyřmi lety na Midsummer Party, kde Švédové slaví nejdelší den v roce. Jiskra rychle přeskočila, ale Duplantis trávil většinu času v USA, kde se narodil.

Postupně spolu začali trávit víc a víc času, nyní ho Inglanderová doprovází na všech závodech, když jí čas dovolí, včetně třeba ostravské Zlaté tretry. A byla první, za kým hvězdný tyčkař v euforii běžel, když v olympijské Paříži své zlato vyšperkoval dalším světovým rekordem 625 cm.

„Hned poté jsem začal vymýšlet zásnuby,“ přiznal Duplantis. Plán mu vyšel. „Normálně mám všechno pod kontrolou a je složité mě překvapit, teď se to povedlo,“ přiznávala Inglanderová. Oba snoubenci se o radostnou novinu podělili se svými rodinami, druhý den pak vyrazili na zápas amerických fotbalistů univerzity LSU, kde Duplantis studoval.

Související témata: