Hlavní obsah

Lyles vyhrál v Eugene i dvoustovku, naopak Richardsonová ji v Paříži nepoběží

Noah Lyles vyhrál na americkém šampionátu v Eugene i dvoustovku a naladil se ideálně na útok na sprinterský double na olympijských hrách v Paříži. V sobotním finále zaběhl nejlepší letošní světový čas 19,53 sekundy. Obě zlata z běhů na 100 i 200 metrů vybojoval Lyles loni na mistrovství světa v Budapešti.

Foto: George Walker IV, ČTK/AP

Noah Lyles slavící vítězství na dvoustovce v přípravě na olympiádu

Článek

Na dvoustovce v Eugene porazil o šest setin Kennyho Bednarka, třetí doběhl Erriyon Knighton (19,77).

Ženský závod naopak skončil zklamáním pro Sha'Carri Richardsonovou. Ve snaze navázat na triumf z nejkratší trati, na níž je mistryní světa, skončila až čtvrtá a na této trati se na olympiádu nekvalifikovala. Výkon 22,16 na jedno ze tří postupových míst do Paříže nestačil.

Zvítězila Gabby Thomasová časem 21,81 před Brittany Brownovou (21,90) a McKenzie Longovou (21,91). „Byl to úžasný závod,“ řekla Thomasová, jež v pátečním semifinále předvedla letošní světové maximum 21,78.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.