Hlavní obsah

Vadlejch už má doma tři holky, gratuloval i jeho osudový rival

Aktualizováno

Na jaře slavil na atletickém stadionu, když se při mistrovství Evropy v Římě dočkal vytouženého zlata, na podzim zažívá oštěpař Jakub Vadlejch radostné chvíle v osobním životě. S manželkou Luciou přivítali na svět dva a půl roku po prvorozené dceři Emmě i její sestřičku, které dali jméno Ella.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Jakub Vadlejch na olympiádě v Paříži

Článek

Čtyřiatřicetiletý oštěpař, jehož medailová šňůra se zadrhla až při na výkony výjimečném olympijském finále v Paříži, ukončil sezonu předčasně, a mohl tak doma pomáhat s přípravami na příchod svého druhého dítěte.

To přišlo na svět, jako řada dalších potomků elitních atletů, v porodnici U Apolináře u profesora Antonína Pařízka, jenž sám býval úspěšným atletem. „Patří mu obrovské díky za úžasnou péči, která nám byla už podruhé poskytnuta v porodnici U Apolináře,“ napsala Lucia Vadlejch na sociální sítě.

Mimochodem, jedním z prvních gratulantů na instagramu byl Němec Julian Weber, jehož Vadlejch v Římě posledním pokusem obral o evropské zlato a nebyl to zdaleka první cenný kov, o který tato dvojice svedla vyrovnaný souboj. „Říkal mi, že už je to asi čtvrtá medaile, kterou jsem mu sebral, ale šestým hodem jsem to dělat neměl,“ usmíval se Vadlejch v Římě.

Jeho manželka ještě pod dívčím jménem Slaničková sbírala úspěchy v sedmiboji i na čtvrtce překážek, vzali se před sedmi lety na jejím rodném Slovensku, když na svatbě nemohl chybět ani Vadlejchův trenér a světový rekordman Jan Železný. Po konci kariéry se v atletickém prostředí začala věnovat manažerské práci.

Související témata: