Hlavní obsah

Elektrizující atmosféra! Ale pouze pro domácí hvězdu. Slyšel jsem jen Čechy, mrzelo Štefelu

Úterní večer na Olympijském stadionu byl vystavěn jako show, do jejíž hlavní role byl obsazen výškařský miláček fanoušků Gianmarco Tamberi. Scénář to byl povedený, populární „Gimbo“ soutěž na ME ovládl, ve vedlejší roli ale obstál i český skokan Jan Štefela. Pátým místem za 226 cm vylepšil o dvě příčky své předloňské vystoupení z Mnichova.

Foto: Ivana Roháčková

Výškař Jan Štefela při finále mistrovství Evropy.

Článek

Řím (od našeho zpravodaje) ‑ Stadion zažíval policejní manévry, do lóže dorazil i italský prezident. Zatáčku za výškařským sektorem obsypali fanoušci na poměry šampionátu v nevídaném počtu. A už když Tamberi přišel na rozcvičení, měl uvítání jak popová hvězda.

„On si lidi vezme. Umí to s nimi, na sektoru udělá nepořádek,“ cenil Štefela, díky němuž v hledišti při dominanci italských zástav vykukovalo pár českých vlajek a transparentů, i od jeho blízkých z domovského Zátoru. Ale na své pokusy tribuny do varu nedostal.

„Asi nemám takové charisma jako Tamberi. Italové byli takoví domovití, fandili svým. Při svých pokusech jsem slyšel jen skupinky Čechů, což mě mrzí, čekal jsem větší kotel,“ zalitoval svěřenec Jaroslava Báby.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Divoké oslavy evropského zlata v podání italského výškaře Gianmarka Tamberiho.

Když Tamberi odpálil poslední salvu nadšení úspěšným skokem na 237 cm, Štefela už stál v útrobách stadionu. A litoval třetího shozeného pokusu na 229 cm, kterým by bral medaili.

„Jsem si už říkal, že jsem to skočil, tak jak to, že tam laťka nezůstala? Mrzí mě to,“ neskrýval a těšil se, až si dá konečně pizzu. A z úterního večera bude těžit dál. „Odnesu si odsud zkušenosti, to je vše. Spokojenost ale ne. Spokojený budu, až vyhraju,“ pousmál se.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Nechybí ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetli s Portugalskem, Gruzií a čeká je také zápas s Tureckem.

Nejnovější články

EURO

Ukrajina - Belgie 0:0

Video
SESTŘIH: Belgie ubránila remízu a v osmifinále Eura ji čeká Francie, Ukrajina končí
NačítámNačíst další články