Hlavní obsah

Další české atletické eso mění trenéra. Petržilková se stěhuje na Julisku

Po tyčkařce Amálii Švábíkové se pro změnu po olympijské sezoně rozhodla další elitní česká atletka. Bronzová medailistka se smíšenou štafetou z loňského mistrovství světa v Budapešti Tereza Petržilková míří od trenéra plzeňské Škody Jana Hanzla na pražskou Julisku, kde se bude v dresu Dukly připravovat pod vedením Michala Nováka.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Vedle toho reprezentačního bude Tereza Petržilková nově oblékat i dres pražské Dukly.

Článek

Petržilková o plánu na změny v náznacích mluvila už na pařížské olympiádě, s příchodem října její přestup potvrdil web armádního klubu.

Nyní 31letá čtvrtkařka pod vedením Hanzla prošla unikátní cestou. Atletice se začala seriózně věnovat až jako studentka vysoké školy ve 20 letech, ale rok za rokem výrazně stahovala ze svého osobního rekordu. Na velké akce se nominovala jako členka štafet, později i individuálně, vloni běžela finále halového evropského šampionátu.

Nyní bude místo stále rostoucího plzeňského stadionu jejím atletickým domovem legendární Juliska, kde se bude připravovat se sprinterskou skupinou Michala Nováka zvanou Majklteam třeba s českým rekordmanem na dvoustovce Ondřejem Macíkem.

Petržilková po olympijských hrách v Paříži, kde si zaběhla sezonní maximum 51,46 s, ukončila sezonu a absolvovala operaci na gynekologické klinice Apolinář.

„V uplynulém roce jsem nárazově trpěla na silné bolesti, které se s menstruací násobily. V době intenzivních tréninků, přibližně tři týdny před odletem na OH, jsem prožila i takové stavy, při kterých jsem měla strach, abych zvládla dojet přípravu před Paříží. To se podařilo,“ napsala na instagram po zákroku s vírou, že se brzy bude moct vrátit k tréninku.

Dukla posiluje i v mužské kategorii, z Olympu přechází se svým koučem Josefem Karasem český dálkařský rekordman Radek Juška, pod Armádní sportovní centrum bude spadat i jeho možný nástupce Petr Meindlschmid, 18letý talent z Uherského Hradiště, jenž byl letos sedmý na mistrovství Evropy.

„Zabezpečíme mu špičkovou péči resortního centra. Ve spolupráci s Českým atletickým svazem jsme se dohodli, že bude zařazen u nás,“ uvedl na webu Dukly atletický šéftrenér klubu Štěpán Janáček. Nově bude jako kouč v klubu působit i dvojnásobný medailista z halového mistrovství Evropy ve vrhu koulí Ladislav Prášil.

Související témata: