Hlavní obsah

Černý Petr pro českou běžkyni. Snad se z toho oklepu, doufá po vyřazení

Třináct setin a jedno místo. Přesně tolik chybělo mílařce Kristiině Sasínek Mäki, aby se počtvrté v kariéře probojovala do evropského finále. V rozběhu bojovalo do posledních metrů o šest postupových příček sedm běžkyň. „A na mě zbyl Černý Petr,“ povzdechla si.

Foto: Ivana Roháčková

Zklamaná Kristiina Sasínek Mäki po rozběhu mistrovství světa.

Článek

Řím (od našeho zpravodaje) ‑ Zrychlení v závěru neměla finalistka tokijské olympiády takové, jaké by potřebovala. Síly ubral průběh závodu. „Trochu jsem se tam žďuchala s Holanďankou, ale karambolům jsem se vyhnula,“ líčila poté, co Izraelka a Italka skončily po kolizích na zemi.

Jenže aby nedopadla stejně, vyběhla až do třetí dráhy. „A to mě stálo síly v konci,“ věděla. Ale nic si nevyčítala. „Musela jsem to zkusit zvenku. Odcházím s pocitem, že jsem do toho dala všechno. Ale samozřejmě mě to štve,“ neskrývala.

Nepovedený finiš tak přebije ostatní vzpomínky na šampionát. Třeba na divokou italskou organizaci nebo na dechberoucí rozcvičovací stadion obklopený antickými sochami.

Sasínek Mäki má dobrou pozici ve světovém rankingu směrem k olympijským hrám, na přelomu června a července absolvuje už tradiční dvojboj šampionátů. „V pátek poběžím na finském mistrovství a pak v neděli ve Zlíně na českém,“ plánuje. „A pak už příprava na olympiádu, snad se z dneška oklepu,“ doufá 32letá atletka.

Související témata: