Hlavní obsah

Otřesná událost po zápase. Místo pěstí vytáhl zbraň

Násilí po sportovní akci. Po zápase Národní fotbalové ligy v americkém fotbalu mezi Detroit Lions a Tampa Bay Buccaneers se střílelo. Před Ford Field v Detroitu nejdříve vypukla hádka mezi fanoušky, která se nejdříve změnila ve rvačku a poté ve střelbu. Jeden muž zemřel, druhý leží v nemocnici v kritickém stavu.

Foto: Profimedia.cz

NFL nabídla utkání mezi Detroitem (v modrém) a Tampou Bay. Po zápase se před stadionem střílelo.

Článek

K médiím promluvil detroitský policejní náčelník James White. Uvedl, že se do sebe pustila početná skupina fanoušků. Rozdováděný dav ale byl rychle rozehnán. Nicméně další ohnisko sporu se rozhořelo o několik metrů vedle. Jeho následky už byly fatální.

Podle náčelníka Whitea se zdálo, že se dva muži připravují na druhé kolo své ruční konfrontace. V tom okamžiku jeden z mužů vytáhl střelnou zbraň a vypálil nejméně dvě rány. Obě oběti byly zasaženy. Zatímco první na místě zemřela, druhá musela být převezena do nemocnice. Tam bojuje o život.

„Alkohol a zbraně, to zkrátka nejde dohromady,“ pravil White.

Odkaz na video zachycující následky střelby zde. Upozornění: video obsahuje drastické záběry.

Na střelbu zareagovali detroitští policisté, kteří v oblasti řídili dopravu po skončení zápasu. Jejich rychlá akce vedla k okamžitému zatčení podezřelého, který nyní čelí možnosti obvinění z vraždy.

Jakmile se fanoušci vzpamatovali ze šokující události, mnozí se vydali na sociální sítě, aby vyjádřili rozhoření, protože se šířila videa ukazující následky smrtelného setkání. Další početná skupina vyjadřovala pozůstalým soustrast.

Podezřelý zůstává ve vazbě. Zatímco fanoušci a rodina truchlí nad ztrátou blízkého, detroitské úřady pracují na vyšetření tohoto tragického případu.

Související témata:
Střílení