Hlavní obsah

Vigo - Barcelona 1:2Barcelona díky opakované penaltě v nastavení porazila Celtu Vigo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Barcelona ve 25. kole španělské fotbalové ligy díky opakované penaltě v nastavení zvítězila na hřišti Celty Vigo 2:1 a upevnila si třetí místo před Atléticem. Madridský celek porazil doma Las Palmas vysoko 5:0 a po dvou zápasech se dočkal plného bodového zisku.

Foto: Ana Beltran, Reuters

Radost fotbalistů Atletika

Článek

Barceloně se ve Vigu dlouhodobě nedaří. Z posledních devíti ligových utkání na západě Španělska zvítězila pouze jednou. Prolomit prokletí z venkovních zápasů s Celtou se jal polský ostrostřelec Lewandowski, jenž ve 45. minutě otevřel skóre. Na jeho branku odpověděla dvě minuty po přestávce domácí ikona Aspas.

V 93. minutě byl ve vápně faulován hostující Yamal a „Barca“ dostala výhodu pokutového kopu. Lewandowského pokus brankář Guaita vychytal, ale videorozhodčí odhalil, že sedmatřicetiletý Španěl byl před zahráním penalty oběma nohama před brankovou čárou. Šancí na reparát už polský útočník nepohrdl.

Fotbalisté Las Palmas se dosud pyšnili druhou nejlepší obranou v lize, ale už během prvních dvaceti minut je dvakrát pokořil Llorente, jenž v sestavě zaskočil na hrotu za zraněného nejlepšího týmového střelce Moratu. Ve druhém poločase dal dva góly včetně jednoho z penalty i Correa a tři minuty před koncem zpečetil výhru Atlética střídající Depay. „Rojiblancos“ s Las Palmas naposledy doma prohráli v roce 1969.

Španělská fotbalová liga - 25. kolo:
Atlético Madrid - Las Palmas 5:0 (15. a 20. Llorente, 47. a 62. z pen. Correa, 87. Depay),
Pamplona - Cádiz 2:0 (63. a 90.+1 Budimir)
Celta Vigo - FC Barcelona 1:2 (47. Aspas - 45. a 90.+7 z pen. Lewandowski)
21:00 Valencie - FC Sevilla

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.