Hlavní obsah

Köln - Mönchengladbach 3:1Kolín nad Rýnem poprvé v sezoně zvítězil, porazil Mönchengladbach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kolín nad Rýnem si připsal první vítězství v sezoně německé fotbalové ligy, v derby doma porazil Mönchengladbach s Tomášem Čvančarou 3:1. Český reprezentant nastoupil v základní sestavě poprvé od zápasu s Bayernem Mnichov, který se hrál 2. září, a po 79 minutách střídal.

Článek

Domácí šli do vedení v deváté minutě, kdy po Koného ruce proměnil penaltu Kainz. Kolín v prvním poločase dominoval, ale druhou branku nepřidal. Mönchengladbach srovnal po přestávce z první střely, která směřovala na branku. Po rohu se hlavou trefil Elvedi. „Hříbata“ se v sezoně prosadila po rohovém kopu už počtvrté.

V 70. minutě dostal po kontrole videorozhodčího červenou kartu za hrubý zákrok hostující Koné. Za pět minut brankář Nicolas při snaze vyboxovat centrovaný míč udeřil do obličeje útočníka Waldschmidta a rozhodčí Aytekin nařídil další penaltu. Kapitán Kainz ji napoprvé neproměnil, ale Nicolas opustil brankovou čáru dříve, než kopl do míče, a pokutový kop se opakoval. Kainz se napodruhé už nemýlil, v nastavení přidal pojistku Waldschmidt.

Kolín je po prvním tříbodovém zisku v sezoně na 16. místě. Mönchengladbach podruhé za sebou nevyhrál a je dvanáctý.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:
Kolín nad Rýnem - Mönchengladbach 3:1 (9. a 76. obě z pen. Kainz, 90.+1 Waldschmidt - 64. Elvedi)
Heidenheim - Augsburg 2:5 (17. Kleindienst, 18. Beste - 29. Tietz, 41. Pedersen, 42. Demirovič, 64. Uduokhai, 87. Rexhbecaj z pen.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články