Hlavní obsah

Wolfsburg - Leverkusen 1:2Leverkusen vyhrál ve Wolfsburgu a vede bundesligu. Schick už byl na lavičce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Bayeru Leverkusen si udrželi vedení v tabulce německé ligy výhrou 2:1 ve Wolfsburgu. Uzdravený Patrik Schick byl poprvé od března alespoň na lavičce. Krok s lídrem udržely Stuttgart, který zvítězil na hřišti Unionu Berlín 3:0, i Bayern Mnichov po vítězství 3:1 v Mohuči.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Fotbalisté Leverkusenu se radují z gólu proti Wolfsburgu.

Článek

Schick usedl na lavičku vedle krajanů Hložka a brankáře Kováře. Český útočník se již zotavil po červnové operaci přitahovačů, ale s návratem do sestavy to nebude mít snadné. Nigerijský útočník Boniface, jehož klub přivedl z Belgie jako náhradu, se skvěle chytil. V sedmi kolech dal sedm branek a dnes hned v úvodu připravil gól pro Frimponga.

Wolfsburg dosud doma vyhrál všechny tři ligové zápasy a nemínil se tak snadno vzdát. Francouz Lacroix ještě do přestávky vyrovnal svým prvním gólem po více než roční přestávce. Ale po změně stran španělský obránce Grimaldo tečovanou střelou rozhodl o sedmé výhře Bayeru z osmi zápasů. Body mu dokázal sebrat jen Bayern Mnichov při domácí remíze 2:2.

tuttgart prožívá nejlepší start do sezony v klubové historii a na hřišti Unionu Berlín si připsal už šestou výhru v řadě. Trefil se opět Guinejec Guirassy, který dal 14 z 25 gólů svého týmu a suverénně vede tabulku střelců. Po půlhodině hry se ale zranil. Alex Král vyběhl v dresu domácích do druhého poločasu a viděl zblízka jen další dva góly v síti Unionu.

Pro Bayern bývá v poslední době cesta do Mohuče noční můrou. Na hřišti podceňovaného klubu, který je momentálně v tabulce předposlední, třikrát za sebou prohrál. Černou sérii však rázně ukončil. Přispěl k tomu svým už devátým ligovým gólem Angličan Kane. Trenérovi Tuchelovi tak návrat do města, kde začínal kariéru, nezhořkl.

Hoffenheim s Kadeřábkem v sestavě sice v zápase s Eintrachtem Frankfurt rychle vedl, ale ještě do přestávky třikrát inkasoval a ztrácí kontakt s čelem tabulky. Lipsko si po třech kolech bez vítězství poradilo s nováčkem z Darmstadtu a na jeho půdě vyhrálo 3:1. Dva góly dal jeho nejlepší střelec Belgičan Openda, který v létě přišel z Racingu Lens.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:
Darmstadt - Lipsko 1:3 (31. Kempe z pen - 1. a 76. Openda, 24. Forsberg)
Freiburg - Bochum 2:1 (26. Doan, 45.+1 Grifo z pen. - 15. Paciencia)
Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1:3 (3. Beier - 11. Marmúš, 23. Knauff, 45.+3 Schirí), Union Berlín - Stuttgart 0:3 (16. Guirassy, 81. Silas, 88. Undav)
Wolfsburg - Leverkusen 1:2 (41. Lacroix - 13. Frimpong, 62. Grimaldo),
Mohuč - Bayern Mnichov 1:3 (43. Caci - 11. Coman, 16. Kane, 59. Goretzka).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články