Hlavní obsah

Sparta - Dinamo Záhřeb 4:1Olatunji naplnil šifru mistra Haraslína, odmítl prodloužení a trefil postup do Evropské ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snili o Lize mistrů, na podzim si zahrají aspoň Evropskou ligu. Fotbalisté pražské Sparty porazili v odvetě závěrečného předkola Dinamo Záhřeb 4:1 a odmítli tak sestup až do Konferenční ligy. Na Letné opět hrozilo prodloužení, k němuž došlo před dvěma týdny v dramatické bitvě s Kodaní. Hrdinou se však stal Victor Olatunji. Letní posila z Nigérie rozhodla tři minuty před koncem o postupu do základní skupiny EL, která se losuje v pátek po poledni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté pražské Sparty se mohou těšit na základní skupinu Evropské ligy. Letná byla v euforii.

Článek

Byl trochu za snílka, když den před zápasem prohlásil, že porážka 1:3 ze Záhřebu není špatný výsledek. „Víme, že doma jsme silní. Pevně věřím, že se nám podaří dvougólové manko smazat,“ ujistil Lukáš Haraslín.

Jak slíbil, tak se slovenský reprezentant předvedl. Hned ve 2. minutě zopakoval své typické individuální zakončení, kterým oslňoval na začátku sezony, a otevřel skóre. Odpověď Dinama byla rychlá, ale jeho branka kvůli ofsajdu neplatila. Ve 24. minutě tak bylo manko opravdu smazáno. Po Kairinenově rohovém kopu vyskočil nejvýš Sörensen a hlavou přidal druhý gól.

Pražané jako by se poučili z nedávné divoké odvety s Kodaní a vypracovaného náskoku si více vážili. Nehráli nahoru dolů, po přestávce byla z obou stran k vidění taktická partie, šancí výrazně ubylo. Až do poloviny druhého poločasu, kdy obranu chorvatského šampiona rozlouskli střídající hráči Birmančevič se Zeleným a stoper Panák jejich úsilí korunoval třetí brankou.

Jenže postupový stav domácí drželi pouhé čtyři minuty. Přece jen se na chvíli nechali vyjančit a Dinamo trestalo. Baturina až příliš snadno umotal Sörensena s Wiesnerem a střelou k bližší tyči snížil. Když už se zdálo, že Sparta půjde na domácím trávníku znovu do prodloužení, skóre se přece jen změnilo. Olatunji v 87. minutě vletěl do vápna, jako tank se probil do zakončení a znovu zajistil Letenským postupové vedení. Tentokrát už definitivní…

Sparta Praha - Dinamo Záhřeb 4:1 (2:0)
Branky: 2. Haraslín, 24. Sörensen, 67. Panák, 87. Olatunji - 71. Baturina. Rozhodčí: Stieler - Gittelmann, Borsch - Fritz (video, všichni Něm.). ŽK: Olatunji, Wiesner - Moharramí. Diváci: 17.953 (vyprodáno). První zápas: 1:3, postoupila Sparta.
Sparta: Vindahl - Sörensen, Panák, Krejčí - Wiesner (84. Pešek), Kairinen, Laci (69. Sadílek), Ryneš (63. Zelený) - Kuchta (84. Karabec), Olantuji, Haraslín (63. Birmančevič). Trenér: Priske.
Dinamo: Nevistič - Moharramí (46. Šutalo), Ristovski, Perič, Ljubičič - Bulat (89. Drmič), Mišič - Špikič (71. Emreli), Baturina, Marin (46. Mychajličenko) - Petkovič. Trenér: Jakirovič.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.