Hlavní obsah

Č. Budějovice - Bohemians 3:0Dynamo se dočkalo výhry a už není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Adediran 1 : 0
59. Havel 2 : 0
90. Osmančík 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovice se v nedělním utkání 5. kola Fortuna ligy dočkali prvního bodového zisku v sezoně. Dynamo zvítězilo nad Bohemians 3:0 a v aktuální tabulce je předposlední.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Fotbalisté Dynama se radují, v závěru první půle duelu s Bohemians se dočkali vedoucího gólu.

Článek

Téměř celý první poločas se hrálo opatrně a bez šancí. Oba celky se zaměřily především na to, aby neudělaly chybu. Až těsně před přestávkou mohli udeřit hosté. Po dlouhém pasu z levé strany se do míče opřel Köstl a z úhlu těsně minul branku.

V nastaveném čase první části se dostali k sérii tří rohů Jihočeši. První dva Bohemians odvrátili, ale při třetím pokusu se Adediran vzdálil bránící dvojici Hybš, Křapka a hlavou poprvé v ligové sezoně skóroval.

Z Českých Budějovic jako kdyby spadla nervozita a v úvodu druhého poločasu byly nebezpečnější. V 57. minutě měl na noze druhý gól Čermák, ale jeho pokus bránící hráči Boheminas zblokovali na roh. Po něm se míč dostal k Suchanovi, směr jeho střely změnil hlavou kapitán Havel, který rovněž premiérovým zásahem v ročníku nejvyšší soutěže zvýšil na 2:0.

Bohemians se po zbytek zápasu snažili na soupeře něco vymyslet, ale pozorně hrající Dynamo nepřekvapili. V 85. minutě sice Mužík přeloboval domácího brankáře Janáčka, ale míč odvrátil Havel. V závěru utkání se ještě rýsovala dobrá příležitost pro Kozáka, jeho ránu však zablokoval střídající Skalák.

Dynamo potvrdilo vítězství v 89. minutě, kdy po přestávce Zdeňka Ondráška pohodlně přidal třetí gól střídající Osmančík, bývalý hráč Bohemians 1905. V ligové sezoně se zapsal mezi střelce podruhé.

Jihočeši zdolali v nejvyšší soutěži Bohemians počtvrté za sebou a doma dokonce popáté v řadě. V ligové sezoně jako poslední tým poprvé bodovali, navíc premiérově neinkasovali. Doposud přitom obdrželi v nejvyšší soutěži 17 branek, nejvíce ze všech mužstev. Pražané prohráli venku v lize po třech výhrách.

5. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)
Branky: 45.+2 Adediran, 58. Havel, 89. Osmančík. Rozhodčí: Petřík - Váňa, Leška - Zelinka (video). ŽK: Havel (Č. Budějovice). Diváci: 3756.
Č. Budějovice: Janáček - Broukal, Havel, Čoudek (22. Králik), Trummer - J. Hora, Čermák (74. Skalák) - Čmelík (63. Osmančík), Suchan (74. Hellebrand), Adediran - Ondrášek. Trenér: Nikl.
Bohemians: Reichl - Hůlka, Křapka (78. Necid), Hybš - Köstl (60. Kovařík), Jindřišek, Beran (60. Hrubý), Dostál - Matoušek (30. Prekop), Kozák - Puškáč (60. Mužík). Trenér: Veselý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.