Hlavní obsah

Dnipro-1 - Slavia 1:1Slavii uklidnil prvním gólem sezony Jurečka, čeká ji další ukrajinský soupeř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přišla komplikace, ale fotbalová Slavia dokázala větší problémy v odvetě třetího předkola Evropské ligy proti ukrajinskému Dnipru-1 relativně rychle zažehnat. Sešívaní v Košicích, kde měli ve vyprodané rozestavěné aréně díky svým fanouškům domácí prostředí, uhráli remízu 1:1 a v součtu s výhrou 3:0 z prvního duelu postoupili do posledního předkola, kde se o základní skupinu Evropské ligy utkají s dalším ukrajinským sokem Zorjí Luhansk. První utkání se bude hrát příští týden v pražském Edenu. Slavia už má jistotu základní skupiny minimálně Konferenční ligy.

Sestřih odvetného zápasu 3. předkola Evropské ligy Dnipro-1 - Slavia PrahaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Dvojzápas definitivně zlomil gólem na 1:1 útočník červenobílých Václav Jurečka. Nejlepší střelec uplynulého ligového ročníku se dosud v nové sezoně gólově neprosadil. Trenér Jindřich Trpišovský vyzdvihoval jeho práci i přínos, ale branky vousatému reprezentantovi chyběly. Dočkal se v důležitý moment.

Ve 23. minutě ho ještě vychytal ve velmi nadějné pozici Yakiv Kinarejkin, ale v 53. minutě po pěkné a přesné přihrávce od Lukáše Provoda gólmana Dnipra-1 obstřelil. Asistent rozhodčího nejprve signalizoval ofsajd, ale sudí při kontrole u videa odhalili, že vše bylo v pořádku, a tak se Jurečka mohl dodatečně radovat z první trefy v sezoně.

Červenobílí ale prožili v odvetě na východě Slovenska i krušnou chvilku. První dvě varování, tedy Pichaljonokův pokus ve 27. minutě a hlavičku Eduarda Sarapije minutu před koncem první půle, odvrátil svými zákroky Ondřej Kolář. Ovšem v první minutě nastavení prvního poločase se jen ohlédl za svižnou střelou, kterou vyslal Valentyn Rubčynskij z více než dvaceti metrů. V zakončení mu nezabránil Oscar.

Ve 48. minutě pak Kolář zpacifikoval i další pokus Oleksandra Pichaljonoka. Za pět minut už ale přišel zmíněný Jurečkův gól, který dal českému vicemistrovi definitivní klid. Hosté z Prahy utkání v pohodě dohráli, Dnipro-1 už se nevzchopilo. Naopak Slavia mohla přidat i další branky, ránu Christose Zafeirise vytáhl Kinarejkin, střídající David Douděra střílel vedle.

V závěru utkání se dostal na hřiště i košický rodák záložník Jakub Hromada, jemuž tak Trpišovský splnil přání, a mohl si zahrát v rodném městě. Když nastupoval v 85. minutě na hřiště, tribuny tleskaly. A v nastaveném čase střílel do boční sítě.

Sešívaní tak získali jistotu, že si na podzim zahrají v základní skupině některého z pohárů. Proti třetímu týmu minulého ročníku ukrajinské ligy Zorji Luhansk budou usilovat o průnik do hlavní části Evropské ligy. Pokud by neuspěli, zamíří do skupiny Konferenční ligy.

Evropská liga
Třetí předkolo:
SC Dnipro-1 - Slavia Praha 1:1 (1:0)
Branky: 45.+1 Rubčynskij - 53. Jurečka. Rozhodčí: Gil Manzano - Nevado, Nicolás - Cuadra (video, všichni Šp.). ŽK: Guculjak, Babenko (oba Dnipro). První zápas: 0:3, postoupila Slavia.
Dnipro: Kinarejkin - Pasič, Sarapij, Kravec (73. Svatok), Kaplijenko - Rubčynskij (77. Tančyk), Babenko - Guculjak, Pichaljonok (73. Ledněv), Gorbunov (65. Kivinda) - Filippov (65. Bill). Trenér: Kučer.
Slavia: Kolář - Masopust (70. Douděra), Ousou, Holeš, Provod - Ševčík, Oscar (85. Hromada) - Schranz (70. Vlček), Zafeiris, Jurečka (85. Jurásek) - Van Buren (75. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Reklama