Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Slavia 0:1Čtvrtá výhra pro sešívané, rozhodl vlastní gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
59. Poulolo (vlastní) 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie ve čtvrtém kole první ligy zvítězili v Mladé Boleslavi 1:0 a v této sezoně nejvyšší soutěže nadále drží stoprocentní bodovou úspěšnost. Pražané rozhodli zápas v 59. minutě, kdy si dal po souboji s Muhamedem Tijanim vlastní gól domácí Florent Poulolo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tijani a Van Burren se radují z brank

Článek

Vršovičtí potvrdili, že se jim proti Boleslavi daří. Po minulé remíze 1:1 vyhráli počtrnácté z posledních 15 vzájemných ligových duelů. Slávisté v součtu se čtvrtečním triumfem 3:0 nad Dnipro v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy zvítězili i v pátém soutěžním zápase sezony a dobře se naladili na odvetu proti ukrajinskému klubu, ke které nastoupí příští týden v Košicích. V tabulce nejvyšší soutěže jsou Pražané druzí o skóre za obhájcem titulu Spartou. Boleslav poprvé v ročníku utrpěla porážku.

Trenér Slavie Trpišovský udělal pět změn v základní sestavě oproti duelu s Dniprem. Poprvé v zahajovací jedenáctce Pražanů dostali v soutěžním duelu šanci Tomič a letní posily Chytil s Wallemem, jenž skóroval ve čtvrtečním zápase. V domácí základní sestavě scházel kapitán Matějovský a premiérově nastoupil Poulolo.

Pražané s řadou změn v první půli nijak zvlášť nedominovali a opravdu velkou gólovou šanci stejně jako soupeř neměli. Ve 12. minutě minul Wallem, poté domácí gólman Trmal reflexivně odrazil přímý kop, který nikým netečován propadl vápnem.

Foto: Vít Černý, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi hostili ve čtvrtém kole Fortuna ligy Slavii

Ve 36. minutě Trmal vytáhl Masopustův pokus z přímého kopu pod břevno, na opačné straně zakroutil Mareček centr ze standardní situaci z úhlu kousek mimo. Ještě před pauzou musel kvůli zranění střídat Wallem a na trávníku ho nahradil Jurásek.

Po změně stran slávisté přidali, ale k vedení se dostali až po vystřídání. Tijani byl na trávníku jen několik desítek sekund, když si naběhl na Provodův centr po odvráceném rohu a přispěl k tomu, že domácí Poulolo zamířil do vlastní sítě. Nigerijský útočník se tak první branky ve slávistickém dresu zatím nedočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují vítězný gól

Tijani měl poté další šanci, ale z voleje zamířil jen do Trmala. Zvýšit nedokázali Vršovičtí ani v 72. minutě, kdy dalšího střídajícího hráče Van Burena v obrovské šanci vychytal domácí gólman.

Mladoboleslavský lídr Matějovský se dostal na trávník až v 75. minutě. Jeho celek, který v předchozích třech kolech, zaznamenal sedm branek, tentokrát vůbec nevystřelil mezi tyče. V nastavení se domácí marně dožadovali penalty po zákroku na střídajícího Šimka ve vápně.

4. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 59. vlastní Poulolo. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Hrabovský - Zelinka (video). ŽK: Sakala, Šimek - Tomič. Diváci: 5000 (vyprodáno).
M. Boleslav: Trmal - Kadlec (87. Šimek), Suchý, Karafiát, Suchomel - Poulolo (75. Matějovský), Sakala - Jawo (69. Solomon), Mareček (69. Ladra), Kušej - Hilál (75. Pulkrab). Trenér: Kulič.
Slavia: Kolář - Masopust, Ousou, Ogbu, Provod (69. Holeš) - Ševčík, Oscar - Tomič (46. Zafeiris), Jurečka (58. Van Buren), Wallem (44. Jurásek) - Chytil (58. Tijani). Trenér: Trpišovský.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články