Hlavní obsah

Liberec - Bohemians 0:1Bohemka vyhrála gólem v nastavení. Liberec nedal penaltu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
90. Kozák 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians zvítězili ve třetím ligovém kole v Liberci 1:0. Vítězný gól vstřelil v nastavení střídající Matyáš Kozák. Blízko ke změně skóre byl domácí Lubomír Tupta, ale v 59. minutě neproměnil penaltu. Slovan utrpěl první prohru v ligové sezoně. Hosté, kteří ve čtvrtek vypadli ve 2. předkole Evropské konferenční ligy s norským Bodö/Glimt, zvítězili po třech soutěžních porážkách a v ročníku nejvyšší soutěže vyhráli i druhý venkovní zápas.

Foto: Vít Černý, ČTK

Uprostřed Matyáš Kozák z Bohemians při závěrečné děkovačce s fanoušky v Liberci.

Článek

Trenér Pražanů Jaroslav Veselý udělal ve srovnání se čtvrteční prohrou 2:4 v domácí odvetě s Bodö/Glimt dvě změny: do středu zálohy se vrátili Jindřišek a Hrubý místo Hály a Kovaříka. V osvědčené liberecké sestavě Fukalu nahradil Mikula, ale už po čtvrthodině musel místo zraněného obránce Plechatého nastoupit Prebsl.

Za celý první poločas se diváci nedočkali ani na jedné straně střely na branku. Hra na deštěm smáčeném trávníku byla rozkouskovaná fauly a častým ošetřováním hráčů. Jedinou vážnější šanci měl v sedmé minutě Tupta, který se řítil na branku Pražanů, ale zamířil vedle. V nastaveném čase prvního dějství hlavičkoval Puškáč v dobré pozici nad libereckou branku, jenže ve výskoku si poranil koleno a do druhého dějství už nenastoupil.

Druhý poločas byl nesrovnatelně rušnější. Hned po změně stran propadl centr hostů až k volnému Matouškovi, pár kroků před libereckou brankou se však odrazil od jeho hrudi přímo do náruče brankáře Vliegena. Na druhé straně po Frýdkově rohovém kopu trefil Kulenovič hlavičkou jen boční síť.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Michal Reichl z Bohemians během utkání v Liberci.

V 57. minutě proklouzl Frýdek mezi dvěma protihráči do šestnáctky, Hrubý mu pomohl na zem a rozhodčí Szikszay bez váhání ukázal na penaltový puntík. Tupta sice zamířil k tyči, ale Reichl tam byl včas. Gólman Bohemians pak svůj tým podržel i tváří v tvář střídajícímu Rabušicovi a podruhé v ligové sezoně udržel čisté konto.

Šance měli i hosté. Bývalý hráč Severočechů Matoušek předvedl velké sólo z poloviny hřiště, ale v koncovce vysoko přestřelil. Vzápětí nebezpečně vypálil kapitán Jindřišek, ale tečovaná střela skončila vedle branky.

Rozhodnutí padlo až po vypršení normální hrací doby. Po rohovém kopu vrátil přetažený míč Křapka před branku a Kozák tvrdou střelou k tyči nedal Vliegenovi šanci. Střelec, který je ve Vršovicích na hostování ze Sparty, ještě na jaře oblékal dres Liberce, a tak premiérový gól v ročníku nejvyšší soutěže ani nijak zvlášť neslavil. Zato jeho spoluhráči měli dvojnásobnou radost, neboť se jim povedlo pod Ještědem vyhrát v lize podruhé za sebou.

3. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)
Branka: 90.+1 Kozák. Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Volf - Berka (video). ŽK: Doumbia, Ghali - Matoušek, Hůlka, Beran. Diváci: 2958.
Liberec: Vliegen - Plechatý (17. Prebsl), Chaluš, Purzitidis - Ghali, Červ, Doumbia, Mikula (90.+1 Horský) - Frýdek - Kulenovič (72. Fukala), Tupta (72. Rabušic). Trenér: Kozel.
Bohemians: Reichl - Hůlka, Křapka, Hybš - Köstl, Jindřišek, Hrubý, Dostál (79. Kovařík) - Matoušek (79. Kozák), Beran - Puškáč (46. Necid). Trenér: Veselý.

Reklama