Hlavní obsah

Bohemians - Bodö/Glimt 2:4Zázrak na Letné se nekoná, klokani v pohárové Evropě dohráli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadli se ctí a hlavou vztyčenou. Fotbalisté Bohemians v domácí odvetě druhého předkola Konfernční ligy proti Bodö/Glimt potřebovali stáhnout tříbrankové manko, a ač se jim tak učinit nepodařilo, ostudu rozhodně neudělali. Po srdnatém boji lídrovi norské ligy podlehli 2:4. Sluší se dodat, že na první dva góly favorita dokázali zareagovat a nebyli zas tak daleko od toho, aby dovedli duel do vyrovnaného konce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Norská radost na Letné. Fotbalisté Bodö/Glimt v utkání 2. předkola Konferenční ligy vstřelili už v první půli dvě branky.

Článek
Fotogalerie

Vzhledem k tomu, že Ďolíček, obvyklé útočiště Klokanů, nevyhovuje regulím UEFA, hostila duel za obvyklých okolností sparťanská Letná. Ta se oblékla do zelenobílého hávu a natěšené tribuny od úvodu hlasitě hnaly domácí na zteč. Po čtyřech minutách hry nebyl od otevření skóre daleko Antonín Křapka, jenže rybičkou v malém vápně na míč těsně nedosáhl.

A jakmile mohlo ukázat nespornou kvalitu Bodö, udělalo to s lehkostí sobě vlastní. Ve 22. minutě táhl brejk Faris Moumbagna, jenž vysunul Sondre Sörliho a ten tváří v tvář Michalu Reichlovi nezaváhal. Bleskovou odpovědí odšpuntoval gejzír radosti Matoušek, který ve skluzu zužitkoval pas Martina Hály napříč vápnem a stal se tak prvním střelcem Bohemians v pohárech od roku 1987, kdy se proti belgickému Beverenu trefil Pavel Chaloupka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zelenobílá euforie na Letné. Fotbalisté Bohemians slaví v utkání 2. předkola Konferenční ligy vyrovnání v duelu s FK Bodö/Glimt. S číslem deset se raduje i střelec gólu Jan Matoušek.

Jenže odvážné myšlenky na obrat utnula klokaní Achillova pata letošní sezony, tedy inkasované branky krátce před pauzou. Do poločasového hvizdu zbývaly tři minuty, když Moumbagna pláchl obraně a samostatný nájezd s ledovým klidem proměnil.

Klokaní parta se ale odmítala vzdát. V 54. minutě podruhé srovnala stav na výsledkové tabuli zásluhou stopera Křapky, který si jako mazaný lišák počkal na propadnutý centr Hály a z bezprostřední blízkosti jej usměrnil přímo do sítě. To byl, i přes některé další ožehavé situace v brankovišti Bodö, ale pohříchu poslední zápis zelenobílým perem do listiny střelců.

Když už vše směřovalo k remíze, která by alespoň maličko pomohla českému koeficientu, uštědřili Seveřané domácím dvě kruté rány v poslední čtvrthodině. Nejprve se po rohovém kopu prosadil hlavou Albert Grönbaek, ze stejné standardky se tři minuty před koncem řádné hrací doby trefil i Adam Sörensen. Krásný příběh o Klokanech, kteří navzdory očekáváním po 36 letech doskákali až do pohárových předkol, tak završila dvojice bolestivých teček.

Odvetné utkání 2. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy (hráno v Praze na Letné):
Bohemians Praha 1905 - Bodö/Glimt 2:4 (1:2)
Branky: 26. Matoušek, 55. Křapka - 22. Sörli, 42. Moumbagna, 78. Grönbaek, 87. Sörensen. Rozhodčí: Birsan - Ghinguleac, Tunyogy (všichni Rum.). ŽK: Beran, Hála, Köstl, Prekop - Berg. Diváci: 12.089. První zápas: 0:3, postoupilo Bodö/Glimt.
Bohemians: Reichl - Köstl (90. Mužík), Křapka, Hybš - Dostál, Hála (69. Kozák), Hůlka, Beran (90. Jindřišek), Kovařík - Puškáč (60. Prekop), Matoušek (69. Hrubý). Trenér: Veselý.
Bodö/Glimt: Haikin - Sjövold (71. Wembangomo), Moe (71. Lode), Björtuft, Björkan - Saltnes (70. Fet), Berg, Grönbaek - Sörli, Moumbagna (85. Espejord), Pellegrino (79. Sörensen). Trenér: Knutsen.

Reklama

Související témata: