Hlavní obsah

Plzeň - Drita 0:0Jalová Plzeň nedala gól ani Dritě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rozpačitě rozehráli 2. předkolo Konferenční ligy fotbalisté Plzně, kteří s kosovským vicemistrem KF Drita uhráli ve čtvrtek pouze bezbrankovou remízu. Západočeši po zpackané sobotě, kdy v ligové premiéře padli v Teplicích (0:1) znovu nedali gól, v odvetě na stadionu v Pristině je čeká pořádná dřina.

Trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek po utkání s FC DritaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Miroslav Koubek udělal oproti sobotě v základní sestavě pět změn. Objevili se v ní Ibrahim Traoré, Sampson Dweh, Matěj Vydra, Tomáš Chorý a Cadu. Nastoupil i kapitán Lukáš Hejda, který duel na Stínadlech pro zranění nedohrál.

Před výkopem vytleskala Doosan Arena čerstvou wimbledonskou vítězku Markétu Vondroušovou, v následném utkání ale nebylo příliš čemu tleskat. Jen párkrát po změně stran, nikoli však mizerné koncovce.

Proti Plzni stojí podobný soupeř jako jsou Teplice, na kterých si vylámala zuby. Zodpovědný v defenzivě, organizovaný, agresivní, hrající na brejky. První Drita vystřihla ve 13. minutě, kdy se hnal sám na bránu Tahiri. Domácí zatrnulo, neboť brankář Jindřich Staněk hostujícího útočníka fauloval. Arménský rozhodčí byl benevolentní, zákrok ocenil žlutou kartou.

Sestřih utkání 2. předkola Konferenční ligy mezi fotbalisty Plzně a FC DritaVideo: O2 TV Sport

Viktoria byla nervózní. I jindy klidný Koubek se často zlobil kvůli zdržovací taktice soupeře. Až v nastavení prvního poločasu si domácí vytvořili dvě šance. Traoré ani Chorý ale Smakiqiho nepřekonali. Do druhé půle vyslal Koubek do boje záložníka Pavla Buchu, který se uvedl nebezpečnou střelou. Vzápětí se halfvolej Vydry otřel o břevno, stejně tak zblokovaná rána Mosquery.

Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy:
Viktoria Plzeň - FC Drita 0:0
Rozhodčí: Nalbandjan - Kazarjan, Hovhannisjan (všichni Arm.). ŽK: Staněk, Traoré - Krasniqi, Baftiu, Ovouka, Jashari, Smakiqi, Broja. Diváci: 10.334.
Plzeň: Staněk - Cadu (69. Řezník), Hejda, Dweh, Sýkora - Kalvach, Traoré (69. Durosinmi) - Vydra, Vlkanova (46. Bucha), Kopic (55. Mosquera) - Chorý (79. Kliment). Trenér: Koubek.
Drita: Smakiqi - Besnik Krasniqi, Salihu, Agyare, Thaqi - Broja, Baftiu (64. Dabiqaj) - Selmani (78. Prapashtica), Jashari (89. Blerim Krasniqi), Ovouka (64. Ajzeraj) - Tahiri (79. Vitija). Trenér: Vavalis.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.