Hlavní obsah

Teplice - Plzeň 1:0Teplice začaly nejvyšší soutěž senzační výhrou, Koubkovi premiéra zhořkla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Trubač (penalta) 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic se na úvod ligy vytáhli. V sobotním utkání 1. kola Fortuna ligy vyhráli nad Plzní 1:0, vítěznou trefu Severočechů vstřelil z penalty Trubač. Premiéra na lavičce Viktorie tak nevyšla novému kouči Miroslavu Koubkovi, špatnou zprávou pro Plzeň je také zranění kapitána Hejdy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Daniel Trubač z Teplic se raduje z gólu z penalty.

Článek

Teplice zdolaly dnešního soupeře po osmi ligových zápasech a navázaly na vydařený konec uplynulého ročníku. Domácí neporazitelnost prodloužili "Skláři" na pět utkání. Naopak Plzeň, která ve čtvrtek vstoupí do kvalifikace Evropské konferenční ligy proti kosovské Dritě, vyhrála jediný z posledních osmi duelů v nejvyšší soutěži.

Oba týmy prošly letní přípravou bez porážky a i do dnešního duelu vstoupily sebevědomě. Viktoria mohla jít do vedení už ve třetí minutě, Jemelka a následně Durosinmi ale po rohových kopech těsně minuli. Na druhé straně zahrozil rovněž po rohu Radosta a k prvnímu zákroku donutil Staňka po 20 minutách skákavou střelou Chaloupek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují z gólu z penalty.

Klíčový moment utkání nastal ve 26. minutě. Fila se prodral přes dva bránící hráče až do pokutového území, kde ho podrazil Hejda a sudí Černý nařídil penaltu. Tu střelou po zemi doprostřed brány proměnil Trubač, pro něhož to byla 14. ligová trefa v kariéře. Plzeňský kapitán Hejda navíc o deset minut později odkulhal ze hřiště a v sestavě ho nahradil při ligové premiéře liberijský reprezentant Dweh, čerstvá posila z druholigového Vyškova.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zklamaný trenér fotbalové Plzně Miroslav Koubek.

Viktoria se i po změně stran jen velmi ztěžka dostávala před Grigarovu bránu. Plzeňskou ofenzivu nerozhýbalo ani trojité střídání z 57. minuty a příchod nejlepšího týmového střelce z minulé sezony Chorého.

"Skláři" na rozdíl od loňského vzájemného duelu v prvním kole (2:2) náskok udrželi. I díky tomu, že Durosinmi čtvrthodinu před koncem z hranice vápna přestřelil. Další šanci už si ale favorit proti 12. celku minulé sezony nevypracoval, nepomohla mu ani převaha v rohových kopech (14:2). Západočechům tak nevyšel úvodní soutěžní zápas po příchodu rakousko-švýcarských majitelů.

1. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)
Branka: 28. Trubač z pen. Rozhodčí: Černý - Hájek, Antoníček - Petřík (video). ŽK: Jukl, Urbanec - Durosinmi, Květ, Staněk, Kalvach. Diváci: 8141.
Teplice: Grigar - Knapík, Chaloupek, Mičevič - Radosta, Jukl, Mareček, Urbanec - Trubač (81. Havelka) - Gning (90. Vachoušek), Fila (71. Jásir). Trenér: Frťala.
Plzeň: Staněk - Řezník, Hejda (36. Dweh), Jemelka, Sýkora (74. Mosquera) - Květ (57. Traoré), Kalvach - Jirka, Vlkanova (57. Bucha), Kopic (57. Chorý) - Durosinmi. Trenér: Koubek.

Reklama