Hlavní obsah

Pardubice - Příbram 0:0Pardubice zvládly baráž a i příští rok si zahrají nejvyšší soutěž

Fotbalisté Pardubic remizovali v domácí odvetě baráže o první ligu s Příbramí bez branek a udrželi se v nejvyšší soutěži. Úvodní čtvrteční duel Východočeši vyhráli 2:0. Odvrátili tím hrozbu pádu z ligy, kde po historickém postupu mezi elitu působí nepřetržitě od sezony 2020/21.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubičtí slaví záchranu v nejvyšší fotbalové soutěži.

Článek

Příbram v baráži tentokrát neuspěla na rozdíl od ročníku 2018/19, kdy proti Brnu uhájila prvoligovou příslušnost. Středočeši se tak ve třetí sezoně po sobě představí v druhé nejvyšší soutěži.

První velkou šanci si ve 12. minutě vypracovaly Pardubice. Pikulova zblokovaná střela se odrazila k Hlavatému, jenž vyběhnutého Melichara nepřekonal a Vokřínek zabránil Sychrovi v dorážce důrazným odstrčením. O chvíli později vypálil obránce Chlumecký ve vápně vedle.

Foto: David Taneček, ČTK

Hlavičkový souboj mezi hráči Příbrami a Pardubic.

Šance si nadále vytvářeli především domácí, Janošek ale v 35. minutě nepřekonal zblízka příbramského gólmana a brzy poté nejlepší ligový střelec Východočechů v sezoně nezamířil přesně ani hlavou.

Rovněž do druhé půle vstoupili aktivněji domácí. Agilní Janošek, který spolu se Sychrou rozhodl gólem o výhře v Příbrami, neustále zaměstnával hostující obranu, v zakončení se mu však nedařilo.

Pardubice se nedočkaly branky ani v 74. minutě, kdy Janošek prodloužil Hlavatého přihrávku na Helešice, jenže střídající hráč přízemní střelu z hranice šestnáctky usměrnil vedle. Další příchozí hráč z lavičky Krobot hlavičkoval pouze do rukavic Melichara. V 82. minutě Janoškova skákavá střela skončila nad.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubický hráč se přes soupeře dostává do zakončení.

Svěřenci trenéra Kováče se až do konce tlačili za brankou, naopak třetí celek druhé ligy gólmana Markoviče vůbec nezaměstnal. Pardubice s Příbrami ve čtvrtém soutěžním zápase po sobě neprohrály a opět bez inkasované branky.

Baráž o první fotbalovou ligu - odvetné utkání:
FK Pardubice - Viagem Příbram 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Váňa, Hurych - Szikszay (video). ŽK: Pikul (Pardubice). Diváci: 4350. První zápas: 2:0, Pardubice se udržely v první lize.
Pardubice: Markovič - Tischler, Hranáč, Vlček, Chlumecký - Darmovzal (76. Jan Jeřábek) - Sychra (66. Helešic), Hlavatý (87. Šimek), Janošek, Pikul (66. Vacek) - Černý (76. Krobot). Trenér: Kováč.
Příbram: Melichar - Jahič, Sakala, Fišl - Čejka (82. Stropek), Švestka (65. Petrák), Dudl, Vokřínek (65. Anih) - Zeronik (78. Mašek), Šajch (65. Langhamer) - Wágner. Trenér: Krejčí.

Reklama