Hlavní obsah

Jablonec - Teplice 0:2Teplice v přímém souboji o dvanácté místo v tabulce vyhrály v Jablonci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Gning 0 : 1
49. Radosta 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic v závěrečném pátém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu nečekaně zvítězili v Jablonci 2:0. Hosty poslal v přímém souboji o konečné 12. místo v tabulce po půlhodině do vedení jejich nejlepší střelec Abdallah Gning a hned po pauze přidal pojistku Matěj Radosta.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Teplická radost v Jablonci.

Článek

Tepličtí potvrdili dobrou formu po příchodu trenéra Zdenka Frťaly, který uspěl proti bývalému klubu, a bodovali posedmé z posledních osmi kol. Jablonec naopak zvítězil v jediném z posledních 11 ligových duelů, dvakrát po sobě prohrál 0:2 a v nepovedené sezoně obsadil 13. místo.

Oba týmy měly už po předminulém kole jistou záchranu a trenéři dnes dali příležitost náhradním gólmanům. V jablonecké brance nastoupil Surovčík, mezi teplické tyče se poprvé v ligové sezoně postavil Němeček. Od začátku měl více práce domácí gólman, jehož spoluhráči v poli přistoupili k poslednímu kolu lehkovážně a pouštěli soupeře do řady šancí.

V 10. minutě přestřelil jabloneckou branku Vachoušek, poté Surovčíka nepřekonal Jásir. Egyptský útočník se neprosadil ani v 29. minutě, ale následně už hosté vedli. Za vápnem si zpracoval odražený míč Gning a povedenou ranou do horního rohu zaznamenal svůj devátý gól v ligovém ročníku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký brankář Jakub Surovčík v zápase s Teplicemi.

Jablonecký trenér Horejš se po pauze pokusil oživit výkon svých svěřenců dvojnásobným střídáním a na trávník poslal Ikauniekse s kapitánem Hübschmanem. Nadále ale hrozili spíše Tepličtí. Ve 49. minutě se po rychlé akci protáhl do vápna Jásir a jeho přihrávku uklidil do odkryté branky Radosta. Připsal si druhý gól v ligové kariéře a první v sezoně.

Za dvě minuty Němeček vychytal z několika metrů Polidara, ale jinak šance dál počítali hlavně hosté, kteří hned třikrát trefili brankovou konstrukci. V 55. minutě zkazila Juklovi radost tyč, v 69. minutě se stejně vedlo v úniku i Gningovi a střídající Urbanec z následné dorážky zblízka zamířil jen do břevna.

Branková konstrukce pomohla při čistém kontu i Němečkovi, když tečoval na tyč pokus střídajícího Ikauniekse. Domácí útočník se neprosadil ani v 89. minutě a Tepličtí, kteří měli v sezoně nejhorší obranu, na závěr udrželi nulu. Jablonec doma prohrál po osmi ligových duelech.

5. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
FK Jablonec - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 30. Gning, 49. Radosta. Rozhodčí: Křepský - Horák, Šafránková - Kocourek (video). ŽK: Surzyn - Jukl, Beránek. Diváci: 2059.
Jablonec: Surovčík - Surzyn, Štěpánek, Král (72. Heidenreich) - Šulc, Kratochvíl (64. Patrák), Považanec (80. Houska), Polidar - Černák (46. Hübschman), Chramosta (46. Ikaunieks) - Sejk. Trenér: Horejš.
Teplice: Němeček - Knapík, Chaloupek, Mičevič - Radosta (78. Hora), Kučera, Jukl (65. Dramé), Hybš - Vachoušek (66. Urbanec) - Gning (78. Beránek), Jásir (58. Žák). Trenér: Frťala.

Reklama